Cum vrea un grup civic să determine autorităţile de la Galaţi şi Brăila să se unească pentru a valorifica Dunărea: „Este o comoară pe care o avem gratis”

Cum vrea un grup civic să determine autorităţile de la Galaţi şi Brăila să se unească pentru a valorifica Dunărea: „Este o comoară pe care o avem gratis”

FOTO Arhiva Adevărul

Comunitatea „RO100 Curăţăm Galaţiul” organizează pe 24 martie o cursă de caiace pe fluviu, între Brăila şi Galaţi, prilej cu care în ambarcaţiuni sunt poftiţi şi politicienii locali.

Un grup civic din Galaţi şi-a propus să sensibilizeze opinia publică şi autorităţile locale asupra imensului potenţial turistic (şi economic) pe care-l are Dunărea.

Mai mult decât atât, comunitatea „RO100 Curăţăm Galaţiul” vea să-i determine pe politicienii din Galaţi şi Brăila să lase deoparte orgoliile puerile şi să pună mână de la mână pentru ca cele două oraşe să prospere împreună.

Primul pas în privinţa atragerii atenţiei asupra necesităţii dezvoltării turismului pe fluviu va fi făcut pe 24 martie, atunci când grupul civic va organiza o compeţieţie amicală de canotaj denumită „Cursa Caiacelor pe Dunăre”.

„Credem că zona noastră are un real potenţial turistic şi că acest potenţial trebuie valorificat. În acest context, Dunărea este o adevărată comoară pentru oraşul nostru. O comoară despre care am cam uitat, în ultima perioadă. Noi credem că Dunărea nu trece prin Galaţi degeaba. Ea trece pe aici gratis. Dar nu degeaba. Gratis, adică nu trebuie să investim în a aduce în oraş o astfel de oportunitate. Ea este deja aici. Trebuie doar să operăm o schimbare, în primul rând la nivel de mentalitate. Mentalitatea fiecăruia dintre noi”, spun organizatorii.

Evenimentul este văzut ca fiind anual, urmând să fie organizat în cea de-a patra sâmbătă a lunii martie (în 2018, asta însemană 24 martie) cândva fi organizată, deocamdată, o cursă cu circa 30 de caiace pe Dunăre, de la Brăila la Galaţi.

Cursa va dura aproximativ patru ore, iar finişul va fi pe Faleza Dunării. La sosire va fi organizată o conferinţă de presă, unde se va discuta despre potenţialul turistic al Dunării şi se vor acorda diplome de participare tuturor celor care se vor aventura cu caiacul pe Dunăre.

Interesant este că amintitul grup civic îşi propune să bage politicienii... la apă. „Alături de membri ai comunităţii noastre, vom invita în caiace politicieni, ziarişti, bloggeri, reprezentanţi ai autorităţilor şi alte personalităţi relevante la nivel local. O parte dintre invitaţi vor fi din Brăila, deoarece noi credem că cele două oraşe nu se pot dezvolta decât printr-un efort comun. Ne aşteptăm să vină şi pasionaţi ai sportului cu padela din alte oraşe, chiar şi din Bucureşti, care vor fi invitaţi de partenerul nostru în această acţiune - Imbold Galaţi”, spun cei de la comunitatea „RO100 Curăţăm Galaţiul”.

„Dorim ca acest eveniment să se repete şi în anii ce vin, iar cursa să devină în timp o tradiţie care cu adevărat să marcheze deschiderea sezonului turistic în Galaţi. Dunărea trebuie să devină mai mult decât un simplu cuvânt, care nu mai spune nimic gălăţenilor. Redescoperirea Dunării poate reprezenta cheia succesului în dezvoltarea acestui oraş”, au mai adăugat organizatorii. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: