Cum şi-a cumpărat un proxenet vilă şi maşini de lux din exploatarea unei singure prostituate. Procurorii au calculat un venit uriaş obţinut de bărbat

Cum şi-a cumpărat un proxenet vilă şi maşini de lux din exploatarea unei singure prostituate. Procurorii au calculat un venit uriaş obţinut de bărbat

Foto: arhivă Adevărul

Pentru a ascunde provenienţa banilor, bărbatul a donat casa şi terenul cumpărate din banii obţinuţi din proxenetism şi a achiziţionat mai multe maşini de lux.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tribunalul Galaţi l-a condamnat, pe 3 ianuarie, pe Costel Matei Foru, un bărbat din Galaţi, la 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru proxenetism şi spălare de bani. Judecătorii au desfiinţat un contract de donaţie, prin care bărbatul trecuse o casă de 83,74 metri pătraţi situată în Galaţi şi un teren de 900 de metri pătraţi pe numele unei cunoştinţe, şi au anulat trei contracte de vânzare-cumpărare, prin care achiziţionase o maşină marca Porsche Panamera, un autovehicul marca BMW şi un Volswagen Golf 6.

Verdictul instanţei poate fi atacat cu apel. Anchetatorii au stabilit că Matei Foru Costel a obligat o tânără, Elena Dumitraşcu, să practice prostituţia, obţinând de pe urma ei 120.000 de euro, bani asupra cărora judecătorii au dispus acum confiscarea specială. Proxenetul a folosit banii pentru a cumpăra o casă şi un teren, iar pentru a ascunde provenienţa acestora, a donat bunurile unei cunoştinţe. A cumpărat apoi şi mai multe maşini, dintre care două de lux, însă poliţiştii au aflat de provenienţa banilor şi l-au pus sub acuzare. 

Exploatarea sexuală a unei singure fete practicată de Costel Matei Foru pentru a trăi o viaţă de lux nu este singulară în Galaţi. Un alt individ certat cu legea, Neculai Sefer (37 de ani), şi-a cumpărat trei autoturisme de lux şi proprietăţi imobiliare pe strada Tecuci din Galaţi şi într-o zonă exclusivistă de pe Faleza Dunării, unde este vecin cu o serie de oameni de afaceri importanţi şi cu câţiva şefi din administraţia judeţului, după ce a forţat o tânără să-şi vândă trupul încă din adolescenţă. 

Prostituată de lux pentru bogătaşii din Anglia
 
Tribunalul Galaţi l-a condamnat pe Neculai Sefer (37 de ani), membru al unui temut clan interlop din Galaţi, pe 11 mai 2018, la 4 ani de închisoare cu executare pentru proxenetism, spălare de bani şi ameninţare. Instanţa l-a obligat pe Sefer să îi plătească singurele sale victime, Emilia Vieru (fostă Midoi), daune morale de 30.000 de lei şi a confiscat în folosul statului o vilă pe Faleza Dunării, cu o suprafaţă de 146 de metri pătraţi şi garajul aferent, un autoturism, marca Volkswagen, un autoturism, marca BMW, seria 7, dar şi suma de 133.000 de euro, toate obţinute din exploatarea sexuală a tinerei amintite.

Neculai Sefer este acuzat de procurori că a strâns o jumătate de milion de euro din exploatarea tinerei (cu care a trăit o vreme şi în relaţii de concubinaj), pe care a plasat-o câtorva persoane foarte bogate din Anglia, în perioada 2009-2013. Pe lista fetei, care şi-a început „cariera” internaţională imediat după împlinirea vârstei de 18 ani, exista şi un magnat indian, care a achitat pentru serviciile prestate de-a lungul a doi ani nu mai puţin de 250.000 de euro.

„Iniţial, faţă de acest inculpat în anul 2012 s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare de bani, iar în 3 iunie 2015 s-a dispus extinderea urmăririi penale pentru infracţiunile de proxenetism şi şantaj. În perioada 2009 – 2013, inculpatul Sefer Neculai a determinat persoana vătămată M.E. să întreţină raporturi sexuale cu diferiţi clienţi din Anglia, pe care i-a cunoscut în timp ce lucra la un club de noapte. În această modalitate s-a obţinut suma de 387.346 euro şi 442.598 de lei”, a declarat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

citeste totul despre: