VIDEO Cum s-au păcălit zeci de români, cumpărând pui vopsiţi care erau vânduţi ca păsări crescute la curte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au confiscat zeci de pui vânduţi la stradă de comercianţi de ocazie, care susţineau că aceştia sunt crescuţi la curte, dovada fiind culoarea galbenă a păsărilor. Cumpărătorii realizau abia acasă că au fost păcăliţi după ce puneau carnea la fiert, iar apa se colora în galben.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale Galaţi au descoperit în afara pieţii Calea Basarabiei, din Galaţi, două persoane care comercializau carne de pasăre în condiţii igienico-sanitare improprii şi fără a deţine documente de provenienţă a mărfii. Cantitatea de 12 kilograme de carne de pasăre a fost ridicată în vederea confiscării şi predată unui operator economic autorizat pentru distrugere.

Persoanele în cauză, conform prevederilor legii 12/1990, au fost sancţionate cu amendă în valoare de 500 lei, fiecare. Pentru a nu fi amendată, la vederea oamenilor legii, o a treia persoană a fugit, abandonând 9,5 kilograme de carne de pasăre.

Din primele verificări, oamenii legii au constatat că cele două persoane le spuneau eventualilor cumpărători că păsările comercializate sunt crescute la curte, ele având şi o culoare specifică (galbenă). Poliţiştii locali, care deţineau informaţii că respectiva carne nu provine de la păsări crescute în gospodării proprii, ci din magazine, au făcut o probă şi au constat că în contact cu apa, carnea redevenea albă. Practic, comercianţii de ocazie colorau carnea cu o substanţă gălbuie pentru a păcăli clienţii la preţ.

,,Mai mulţi cetăţeni ne-au adus la cunoştinţă că au achiziţionat carne de păsăre, ,,de curte”, însă la momentul preparării au constatat că apa devenea excesiv de galbenă. Pentru a evita astfel de situaţii, recomandăm gălăţenilor să achiziţioneze produse perisabile doar din locuri special amenajate şi autorizate corespunzător”, a declarat Dănuţ Munteanu, şeful Serviciului Control Activităţi Comerciale şi Biroul Evidenţa Persoanelor Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite