Cum sunt reflectate păsările în mitologia românească şi importanţa lor în practicile rituale

Cum sunt reflectate păsările
în mitologia românească şi importanţa lor în practicile rituale

Foto: CMSN

Vineri, 11 mai 2018, ora 12,00, în sala Auditorium a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, va avea loc conferinţa „Păsările în mitologie şi practicile rituale româneşti”, susţinută de conferenţiarul universitar Carmen Gache, cadru didactic al Facultăţii de Biologie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, specialist în domeniul ornitologiei, recunoscut la nivel naţional şi internaţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

Invocate şi venerate, alungate sau persecutate, păsările au apărut în mitologia universală, în calendarele tradiţionale, practicile rituale, fiind subiect de basm şi legendă sau făcând obiectul a numeroase credinţe şi superstiţii. Păsărilor le-au fost atribuite capacităţi supranaturale, având putere de creator sau de a se transforma în alte fiinţe, inclusiv în oameni, pot fi mesageri între lumea vizibilă şi cea mai puţin perceptibilă, între viaţă şi moarte.

Evenimentul este adresat în principal elevilor de gimnaziu şi de liceu, dar şi publicului larg. Intrarea la conferinţă este liberă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: