Cum poate fi recuperată rapid silueta pierdută după iarna grea. Ponturi ale instructorilor „dincolo“ de sala de fitness

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O condiţie fizică bună este un stil de viaţă, nu un plan pe termen scurt FOTO Adevărul
O condiţie fizică bună este un stil de viaţă, nu un plan pe termen scurt FOTO Adevărul

Mersul la sala de sport nu trebuie să fie o decizie care ţine de trend şi modă, spun specialiştii. Oamenii tind să pună mai mult preţ pe imagine şi nu-şi dau seama că sănătatea este principalul câştig în urma unei singure ore de mişcare. Cum poate fi recuperată silueta ideală, pierdută după o iarnă plină de excese.

Oamenii se motivează tot mai greu atunci când vine vorba despre mişcare. Când totuşi o fac, aparenţele şi imaginea sunt cele care îi determină să ia atitudine. Comparativ cu bărbaţii, femeile sunt cele care renunţă cel mai uşor la sport, înlocuind mişcarea cu alte activităţi.

La sală mai ajung şi persoane trecute de 40 de ani, care doresc să-şi trateze diverse afecţiuni, nu pentru a le preveni şi asta doar după ce medicul le recomandă să facă acest lucru.

De ce avem nevoie de sport

Dincolo de avantajele vieţii moderne, organismul nostru este tot mai slăbit în faţa haosului. Ne stresăm la locul de muncă, mâncăm pe fugă, nu mai facem sport şi nici nu ne odihnim suficient. Toate acestea cresc şansele de îmbolnăvire. Însă, stimularea muşchilor măreşte capacitatea lor de a utiliza insulină şi de a absorbi glucoza. Şi nu este nevoie să pierdeţi câte două ore în sala de sport, o jumătate de oră de mers pe jos reduce cu 30% apariţia diabetului de tip II.

„Oamenii ar trebui să înceapă să se uite mai puţin la televizor şi pe Facebook şi să dea dovadă de mai multă acţiune. Mai bine spus, să se plimbe mai mult pe jos cu prietenii, cu familia şi să se hrănească sănătos. Recomand mâncarea la grill sau la abur, şi cu foarte puţin ulei, iar salatele şi fructele să nu lipsească. Putem să ne recuperăm silueta făcând mişcare şi în aer liber. Genuflexiunile, flotările, săriturile cu coarda sunt recomandate pentru o rezistenţă cât mai bună la efort şi la tonifierea muşchiului cardiac. Aceste exerciţii ne ajută să ne şi odihnim mai bine şi să trecem mai uşor peste zi deoarece descărcăm energia negativă pe care o acumulăm, iar senzaţia de eliberare de după ne face să plutim”, a spus Victor Ştefan, instructor de fitness şi fondatorul programului „Am fost gras”.

În întreaga lume, antrenorii şi medicii recomandă fitnessul persoanelor care suferă din pricina obezităţii, a debilităţii musculare, a stresului, oboselii şi epuizării excesive. Iar mişcarea dă rezultate excelente şi dacă se realizează dincolo de sala de sport, în natură.


Ambiţios, Victor a ajuns de la 180 kg, la greutatea ideala prin sport FOTO Oana Cernat

Victor Stefan Am fost Gras Galati
„Pentru a vă întări pieptul, umerii, tricepşii şi abdomenul căutaţi o bancă solidă în parc, pe faleză. Întindeţi braţele pe aceasta, depărtaţi picioarele de trunchi şi ţineţi spatele drept apoi aplecaţi-vă ca şi cum aţi face flotări. Faceţi asta de cel puţin 12 ori. Pentru picioare puternice şi fesieri tonifiaţi, aşezaţi-vă cu faţa la bancă sau la o treaptă mai înaltă. Aşezaţi piciorul drept pe aceasta, în timp ce duceţi piciorul stâng la spate, extins şi încordaţi fesierii. În ritm alert schimbaţi poziţia picioarelor. Realizaţi cel putin 12 repetări cu fiecare picior”, a explicat Victor Ştefan, instructor de fitness.


Tonifierea musculaturii este foarte importantă pentru sănătate, pentru structura osoasă şi pentru o siluetă mai frumoasă.

Sănătatea nu este un plan pe termen scurt

Multe persoane au tendinţa ca atunci când şi-au atins scopul, să abandoneze. Însă, o condiţie fizică bună este un stil de viaţă, nu un plan pe termen scurt, iar munca de menţinere este următorul plan la care trebuie să vă gândiţi.

Alimentaţie echilibrată

În drumul către o siluetă bine conturată, medicul nutriţionist recomandă o alimentaţie echilibrată pentru întreaga familie şi implicarea copilului în activităţi fizice. De asemenea, reduceţi aportul de grăsimi şi consumaţi cât mai multe fructe şi legume.

O altă regulă preţioasă atunci când vine vorba de sport este de a nu porni la drum nemâncaţi, deoarece nu sunt excluse leşinurile în momentul în care depunem prea mult efort pe stomacul gol. Specialiştii recomandă să vă alimentaţi cu 2-3 ore înainte de a face sport şi să vă hidrataţi în permanenţă, pentru a nu face retenţie de apă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite