Cum ne protejăm maşina de hoţi. Reguli banale care ne feresc de furtul autovehiculului sau al bunurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Mulţi şoferi sunt neglijenţi când vine vorba despre protejarea propriei maşini împotriva hoţilor. Sunt câteva măsuri simple, pe care este necesar să le adoptăm, astfel încât să fim siguri că autoturismul nu cade pradă infractorilor.

Deşi riscul ca maşina personală să fie prădată de hoţi este ridicat pentru că infractorii sunt mereu la pândă, mulţi conducători auto tratează problema superficial şi de multe ori îi invită pe infractori să le spargă autovehiculul prin comportamentul de care dau dovadă. Vă prezentăm mai jos câteva măsuri simple care vă feresc de riscul de a vă trezi cu autoturismul furat sau spart.

Scoateţi cheia din contact când coborâţi din maşină

Mulţi şoferi ar considera că acest lucru este de la sine înţeles, dar sunt la fel de mulţi conducători auto care nu cred că se poate întâmpla ceva în perioada scurtă în care lipsesc de la maşină. Şi tocmai atunci un hoţ profită de ocazie şi le fură autovehiculul sau bunurile de valoare din acesta. Sunt şi situaţii în care tineri teribilişti, beţi sau drogaţi, s-au urcat în maşină şi au demarat în trombă, oprindu-se într-un stâlp după ce au pierdut controlul direcţiei. Dacă nu vreţi să ajungeţi ca ei, atunci când coborâţi din maşină, opriţi întotdeauna motorul şi scoateţi cheile din contact, iar apoi blocaţi uşile din telecomandă, chiar dacă mergeţi să cumpăraţi ţigări sau ceva de mâncare şi aveţi maşina în raza vizuală. Hoţii abia aşteaptă ca maşina să fie lăsată deschisă pentru a-şi face de cap.

Atenţie unde parcaţi maşina

Nu trataţi superficial nici locul unde vă parcaţi maşina, fie că o lăsaţi acolo o oră sau peste noapte. Maşina trebuie parcată întotdeauna în locuri circulate şi iluminate, astfel încât să îi descurajeze pe hoţi să acţioneze.

Instalaţi o alarmă

Maşinile noi sunt dotate din fabrică, evident, cu alarmă, în schimb cele la mâna a doua şi care sunt puţin mai vechi nu au întotdeauna instalat un astfel de sistem. Hoţii abia aşteaptă o astfel de ocazie şi dacă vă gândiţi că nu mai au ce fura de la autovehicul, e cazul să vă reconsideraţi părerea. Au fost numeroase furturi de maşini second hand în ultima perioadă, iar infractorii au sustras doar o anumită componentă auto, abandonând apoi autoturismele. Dacă vreţi să vă feriţi de o astfel de durere de cap, instalaţi-vă o alarmă. Nu vă protejează 100% de furt, dar oferă o protecţie suplimentară împotriva hoţilor.

Nu lăsaţi bani sau bunuri de valoare la vedere

Sub nicio formă să nu lăsaţi la vedere în autovehicul bunuri de valoare, precum telefoane, tablete, genţi sau borsete, ori bani. Nu vreţi să aflaţi cât tupeu au unii hoţi. S-au înmulţit în ultima perioadă furturile de bani sau bunuri de valoare din autovehicule comise chiar cu proprietarii în maşină. Hoţii sesisează bunurile de valoare şi îi urmăresc în trafic, iar la un semafor sau trecere de pietoni acţionează. Închipuiţi-vă ce se va întâmpla dacă lăsaţi bunuri de valoare la vedere în maşină şi plecaţi.

Asiguraţi-vă că toate portierele s-au închis

După ce coborâţi din maşină şi acţionaţi închiderea centralizată, nu uitaţi să verificaţi dacă toate portierele s-au închis. Hoţii specializaţi în furturi de maşini folosesc dispozitive electronice pentru a bloca închiderea centralizată, chiar dacă aceasta a fost activată prin telecomandă. În acest mod, pot acţiona imediat după ce proprietarul grăbit a plecat de lângă autovehicul.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite