Cum pregătim cea mai bună salată boeuf. Desertul delicios care însoţeşte preparatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salată boeuf FOTO savoriurbane.com
Salată boeuf FOTO savoriurbane.com

Savoarea deosebită a salatei boeuf, unul dintre cele mai cunoscute preparate româneşti gătite de obicei în preajma sărbătorilor de iarnă, este dat de prepararea termică, mixajul cărnii cu legumele şi în special de momentul adăugării maionezei.

Începem prin a pune la fiert carnea de pui sau de vită, după preferinţa fiecăruia, alături de legume în apă cu sare. De preferat este să fierbem carnea până se formează spumă deasupra, iar după ce o îndepărtăm, adăugăm legumele.

”Recomandarea mea este ca răcirea cărnii şi a legumelor să se facă în apă.  Vom pregăti apoi maioneza numai din gălbenuşurile de la ouă crude. Albuşurile le vom rade pe răzătoare şi le vom introduce în salată”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară.

Ingrediente:

-Cartofi roşii-1,2-1,5 kilograme;

-Morocovi-300-400 de grame;

-Castraveţi muraţi-500 de grame;

-Păstârnac-o bucată;

-Ţelină-o jumătate dintr-o bucată;

-Carne de pasăre-300 de grame;

-Muştar-50-100 de grame;

-Maioneză-500 de grame;

-Sare şi piper, după gust;

-Gogoşari şi măsline-câte 100 de grame din fiecare;

-Mazăre verde dintr-o conservă-150 de grame.

Tăiem legumele şi carnea în bucăţi mici pentru ca acestea să se omogenizeze mai bine când le amestecăm. Castraveţii îi vom curăţa de coajă şi de seminţe şi îi vom pune într-o sită pentru a se scurge surplusul de apă.

Fierbem şi mazărea, urmând să o adăugăm în mixajul de legume pe care îl folosim la salată alături de gogoşari, care, de asemenea, îi vom tăia în bucăţi mici şi care vor da preparatului un gust şi o culoare aparte.

Punem puţină sare şi piper, în funcţie de gustul fiecăruia, dar şi muştar. După ce ingredientele s-au omogenizat bine, le vom aşeza pe o farfurie de dimensiuni mai mari şi vom orna salata boeuf cu maioneză, decorând-o cu diferite legume, cum ar fi morcovul, boabe de mazăre şi fâşii de gogoşari, măsline şi bucăţi de ou.

”După cum se observă, nu am spus că maioneza se va amesteca cu legumele şi carnea, ci doar se va folosi la ornat. În acest fel, va rezulta un gust asemănător cu cel al unei prăjituri, dacă pot face o astfel de comparaţie, la care vom simţi gustul fiecăruia dintre elementele pe care le conţine”, oferă maestrul Nichi Mărăcine un mic truc în pregătirea preparatului care îi va conferi o savoare deosebită.

Cornuleţe cu nucă şi lămâie

Pentru a pregăti aluatul vom topi mai întâi jumătate din cantitatea de unt stabilită pentru reţetă, pe care îl vom carameliza uşor alături de zahăr într-un recipient. Amestecăm apoi untul topit cu ouăle bătute, smântâna, sarea, zahărul brun şi zahărul vanilat într-un bol, cu ajutorul unui mixer, timp de cinci minute.

”Aluatul rezultat va fi destul de lipicios, urmând să îl băgăm la frigider pentru 10-15 minute, căpătând astfel consistenţa care ne va permite să îl întindem. Pregătim apoi şi compoziţia de umplutură. Într-un vas vom pune nuca măninată, pesmetul, zahărul pudră, coaja de lămâie şi un pliculeţ de zahăr vanilat, pe care le vom amesteza tot cu ajutorul unui mixer, lăsându-le apoi în repaus până când aluatul se va întări suficient”, oferă maestrul Nichi Mărăcine alte câteva detalii importante pentru reuşita preparatului.

cornulete cu nuca si stafide Galati

Cornuleţe cu nucă şi lămâie FOTO clickpoftabuna.ro

Ingrediente:

-Nucă măcinată-100 de grame;

-Pesmet din biscuiţi-80-100 de grame;

-Zahăr pudră-100 de grame;

-Unt-220 de grame;

-Făină-300 de grame;

-Ouă-două bucăţi;

-Coajă de la două, trei lămâi;

-Zahăr vanilat-două pliculeţe;

-Smântână-50 de grame;

-Sare-un vârf de cuţit;

-Zahăr brun-130 de grame.

Vom tapeta masa cu făină şi vom pune într-o tavă foaie de copt, urmând ca aluatul să îl tăiem în patru bucăţi egale şi vom continua procesul, divizând fiecare bucată în patru, până când vom ajunge la 64 de bucăţi.

Fiecare din aceste bucăţi o vom modela pe masa unde am presărat în prealabil făină, astfel încât să capete o formă rotundă. În interiorul bucăţilor de aluat vom pune umplutura de care amintiteam anterior şi rulăm aluatul, rezultând astfel cornuleţele.

Le aşezăm în tavă şi încălzim cuptorul la 180 de grade, urmând să lăsăm cornuleţele la copt pentru 13-14 minute. Gustul de unt caramelizat va da cornuleţelor o savoare specială. După ce stingem focul şi scoatem tava de la cuptor, vom aşeza cornuleţele pe o farfurie mai mare şi le trecem prin zahăr pudră, putând apoi să le servim.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite