Cum se pregăteşte delicioasa salată de sfeclă roşie cu nuci şi brânză de capră. Supa apetisantă care însoţeşte preparatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a păstra toţi nutrienţii, maestrul de artă culinară Nichi Mărăcine recomandă coacerea sfeclei, şi nu fierberea ei. Savoarea salatei este dată de o plantă cu gust amărui şi picant, a cărei aromă este deosebită.

Începem prin a coace sfecla roşie în coajă, după care o curăţăm. ”Vom verifica dacă s-a făcut sfecla cu o scobitoare, care trebuie să pătrundă uşor. Recomandarea mea este ca sfecla să fie coaptă pentru că astfel toţi nutrienţii pe care îi conţine această minunată rădăcinoasă se vor păstra. Dacă o vom fierbe, tot ce este bun se va duce în apă, ceea ce nu este de dorit”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară.

Ingrediente:

-Sfeclă roşie-300 de grame;

-Brânză de capră-70-80 de grame;

-Oţet balsamic-5 mililitri;

-Sare-după gust;

-Pătrunjel-o legătură;

-Nuci-50-70 de grame;

-Usturoi-un căţel;

-Ulei de măsline sau de nuci-10 mililitri;

-Pâine prăjită-patru felii;

-Rucola-20-30 de grame.

După curăţare, vom tăia sfecla rondele şi o aşezăm estetic pe o farfurie, astfel încât să acoperim întreaga suprafaţă. Punem apoi şi brânza de capră tăiată cuburi, acestea urmând să fie dispuse aleatoriu pe farfurie. Tăiem şi miezul de nucă grosier, împrăştiindu-l apoi şi pe acesta pe aceeaşi farfurie. Vom tăia şi pătrunjelul, de preferat fiind să îl lăsăm cât mai mare, rolul său fiind atât pentru gust, cât şi decorativ.

Spălăm apoi rucola, o plantă uşor amăruie şi picantă, care are o aromă puternică şi pe care o vom aşeza în mijlocul salatei noastre, punând şi un căţel de usturoi tocat mărunt. La final, vom pune câteva picături de oţet balsamic şi ulei de nuci sau de măsline, după preferinţă. Vom folosi câteva felii de pâine prăjită pentru a decora salata, dar putem folosi la fel de bine şi crutoane simple sau aromatizate după gust.

Supă de linte cu crutoane

Spălăm lintea şi o punem apoi pentru câteva minute la scurs. Curăţăm morcovul şi îl radem pe răzătoarea mare, iar ceapa o vom tăia mărunt. Curăţăm apoi şi tăiem roşiile, apoi ardeiul iute, punând la fiert o oală cu 1,5-2 litri de apă.

”Adăugăm în apă mai întâi morcovul şi ceapa. După 15 minute de fierbere, punem şi roşiile tăiate şi ardeiul iute, iar finalmente adăugăm  lintea, punând şi sare şi piper după gust”, detaliază maestrul Nichi Mărăcine.

Imagine indisponibilă

Supă de linte FOTO savuros.info

Ingrediente:

-Linte-250 de grame;

-Apă-1,5-2 litri de apă;

-Morcovi-250 de grame;

-Ceapă-200 de grame;

-Boia dulce-o linguriţă de boia dulce;

-Roşii-400 de grame;

-Mentă-câteva frunze;

-Ardei iute-o bucată;

-Sare şi piper după gust;

-Brânză de capră-50 de grame.

Punem supa la fiert pentru 40-45 de minute, la foc moderat, lăsând oala fără capac, astfel încât apa să se poată evapora fără probleme. După ce oprim focul, adăugăm puţin ulei de măsline sau de floarea soareului, după preferinţă.

Scoatem apoi ingredientele din recipient şi le dăm prin blender, iar în amestec cu apa, supa noastră trebuie să capete consistenţa smântânei. Înainte de a o servi cu crutoane sau pâine de casă, punem în supa de linte mici bucăţi de brânză de capră şi la final câteva frunze de mentă, care vor da o savoare deosebită preparatului,

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite