Cum se pregăteşte delicioasa supă cremă de dovleac. Ingredientele care îi dau savoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Supă cremă de dovleac Foto: www.e-retete.ro
Supă cremă de dovleac Foto: www.e-retete.ro

Supa cremă de dovleac este unul dintre cele mai simple preparate de executat, ce pot fi pregătite şi de cei care nu niciun fel de experienţă în bucătărie. E nevoie doar de puţină atenţie la fierberea legumelor şi de adăugarea condimentelor potrivite ca să obţinem o mâncare apetisantă.

Curăţăm morcovii, cartofii, usturoiul şi ceapa, le tăiem mărunt şi le punem la fiert. După 40 de minute de tratament termic, le vom pune într-un blender sau cu ajutorul unui mixer, ori pur şi simplu cu telul, le vom transforma într-o pastă.

”Pentru a ieşi o cremă mai fină, vom trece pasta astfel obţinută printr-o sită, astfel încât să obţinem cremozitatea dorită. Adăugăm apoi uleiul, apoi sarea, piperul şi condimentele, având grijă ca oregano să îl punem chiar înainte de servirea supei pentru a-i da personalitate, ca să spunem aşa”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară.

Ingrediente:

-Dovleac curăţat-500-600 de grame;

-Morcovi-200 de grame;

-Cartofi-200 de grame;

-Ceapă-150 de grame;

-Usturoi-3-4 căţei;

-Ghimbir-5 grame;

-Ulei de floarea soarelui-50 de mililitri;

-Sare şi piper după gust;

-Boia dulce sau iute, după preferinţă-un vârf de cuţit;

-Oregano-câteva frunze;

-Crutoane-100 de grame.

Putem pune în supa cremă de dovleac şi brânză, dar şi bacon, urmând să o servim cu crutoane şi fructe de mare, după preferinţă.

Pastă de fructe cu alune caju, un desert simplu de post

Începem prin a pune în apă curmalele, alunele caju, stafidele şi merişorul, unde le vom lăsa pentru 30 de minute. Dacă este nevoie, le vom lăsa şi mai mult, astfel încât acestea să se înmoaie bine.

Vom scoate sâmburii de la curmale şi le vom tăia în bucăţi mici, punându-le apoi într-un blender alături de alunele caju, siropul de arţar şi ovăz, iar la nevoie vom mai adăuga puţină apă, în funcţie de consistenţa pe care o are compoziţia noastră.

pasta de fructe cu alune caju Galati

FOTO www.televiziunea-medicala.ro

Ingrediente:

-Curmale-o cană;

-Alune caju-o cană;

-Stafide-50 de grame;

-Merişor-50 de grame;

-Ovăz-o cană;

-Sirop de arţar-40 de mililitri;

-Aromă de vanilie-o sticluţă;

-Sare-un vârf de cuţit;

-Fulgi de nucă de cocos-o cană.

”Punem şi un praf de sare în timpul mixării ingredientelor şi va rezulta în final o pastă, a cărei aromă va fi dată de aroma de vanilie şi de fulgii de nucă de cocos, pe care îi vom adăuga la momentul servirii”, punctează maestrul Nichi Mărăcine.

Pasta astfel rezultată o vom pune la frigider pentru 30 de minute, iar după ce s-a întărit, o vom împărţi şi modela în mici biluţe, pe care le trecem prin fulgii de cocos. Pasta de fructe cu alune caju se serveşte ca atare sau o putem folosi în compoziţia altor deserturi, cum ar fi pralinele.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite