Cum poţi să-ţi plăteşti impozitul către Primărie în câteva minute, direct de acasă, primind şi o reducere de 10%

Cum poţi să-ţi plăteşti impozitul către Primărie în câteva minute, direct de acasă, primind şi o reducere de 10%

FOTO Arhiva Adevărul

Cozile imense de la ghişeele Trezoreriei, unde se pierd câteva ore pentru o plată simplă au o alternativă simplă şi civilizată: plata online, fără niciun fel de comision, prin site-ul de plăţi ghişeul.ro. Transferul este perfect securizat, iar toată procedura durează, cu tot cu înregistrare, doar câteva minute. Pe acelaşi site se pot plăti simplu şi amenzile, cu aceleaşi reduceri ca atunci când se achită la Trezorerie.

La 31 martie expiră termenul limită până la care administraţiile publice locale acordă o reducere de 10% din suma totală datorată anual la bugetul local (bonificaţie aplicată în cazul achitării integrale a tuturor debitelor). 

Având în vedere că mai este puţin timp în care facilitatea este aplicabilă, la ghişeele trezoreriilor din toate oraşele din România se formează de câteva zile cozi imense, aşteptarea ajungând în unele cazuri şi la câteva ore. Evident, cu stresul aferent.

Totuşi, este bine de ştiut că  românii pot să-şi plătească impozitele şi taxele (pe casă, maşină, teren, salubritate, habitat, ecarisaj etc) şi de acasă, din faşa calculatorului, simplu, elegant şi în doar câteva minute, prin intermediul site-ului Ghişeul.ro, care este administrat de o autoritate subordonată Guvernului României, deci transferul este garantat şi sigur.

Nu este nevoie decât de obţinerea unui user şi a unei parole, informaţii pe care orice contribuabil le poate primi solicitându-le tot online, de pe site-ul amintit sau scriind pe adresa de email  pusă la dispoziţia de fiecare primărie în parte (spre exemple, la Galaţi aceasta este fiscalitate@primariagalati.ro).

Trebuie spus că în cazul înregistrării pe Ghiseul,ro procedura este foarte simplă (nu vă trebuie niciun fel de acte, ci doar o serie de date de identificare şi o adresă de email validă), însă în cazul în care se apelează la primărie lucrurile sunt ceva mai complicate, căci solicitantul trebuie să anexeze la cerere şi copia actului de identitate al titularului de rol fiscal, scanată.

Dacă se optează pentru autentificare pe site-ul www.ghiseul.ro, solicitantul poate solicita userul şi parola online, folosind cardul bacar, dacă este emis de una din următoarele bănci: Banca Comercială Română, Banca Raiffeisen, BRD – Groupe Société Générale, AlphaBank, CEC Bank, Banca Transilvania, ING Bank, Garanti Bank, Bancpost, Banca Românească, OTP Bank, Piraeus Bank, UniCredit Bank.

După autentificarea online, contribuabilul poate achita taxele locale, poate beneficia de aceleaşi reduceri ca şi în cazul achitării personale, la ghişeu şi, de asemenea, poate opta pentru plata trimestrială, lunară sau integrală.

De asemenea, în afară de taxele şi impozitele locale, tot de pe platforma www.ghiseul.ro se pot achita şi amenzile de circulaţie sau amenzile contravenţionale, inclusiv cu beneficiul plăţii parţiale în cazul achitării în termen de 48 de ore. De asemenea, trebuie ştiut că pentru plata online a taxelor sau amenzilor nu se percepe nici un fel de comision bancar.   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: