Cum poţi să-şi renovezi complet blocul cu bani europeni. Detaliile unui proiect în derulare la Galaţi

Cum poţi să-şi renovezi complet blocul cu bani europeni. Detaliile unui proiect în derulare la Galaţi

FOTO Arhiva Adevărul

Blocul cu 44 de apartamente care va intra în renovare este situat în cartierul Micro 18 din Galaţi. Suma primită este de peste 525.000 de lei, bani cu care se va face izolaţia termică exterioară, hidroizolaţia, se vor înlocui ferestrele cu geamuri termopan şi se va înlocui liftul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 27 decembrie 2017, Primăria Galaţi a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Creşterea performanţei energetice a blocului de locuinţe G1  aferent Asociaţiei de proprietari nr. 388 din municipiul Galaţi”. 

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 3 - Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 - Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile.

Obiectivul general al proiectului constă în sprijinirea îmbunătăţirii eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale din municipiul Galaţi ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Obiectivul specific al acestui proiect constă în creşterea performanţei energetice a celor 44 de apartamente ale blocului G1 din cartierul Micro 18 al municipiului Galaţi, cu efecte favorabile asupra calităţii mediului ambiental şi a sănătăţii locuitorilor, prin reducerea cu minim 40 % a consumurilor pentru încălzire şi scăderea sub 90 kW/mp/an  a energiei consumate. În urma reducerii consumurilor energetice se va reduce amprenta de carbon a blocului de locuinţe şi va creşte calitatea vieţii locatarilor.

Valoarea totală a proiectului este de 863.751,20 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 518.250,72 lei, având o durată de implementare de 18 luni.

Prin implementarea proiectului va creşte gradul de confort termic în locuinţele blocului G1 aferent Asociaţiei de proprietari nr. 388 precum şi creşterea suportabilităţii cheltuielilor prin reducerea consumurilor energetice. Blocul G1 are o singură scară şi un număr de 44 apartamente, are regim de înălţime S+P+10E, anul construirii fiind 1977.

Pe perioada de implementare a proiectului, vor fi derulate următoarele activităţi principale: anveloparea clădirii, termoizolarea intradosului la casa scării, izolarea plăcii peste subsolul şi de peste parter în zona cu spaţii comerciale sub apartamente, termoizolarea a planşeului de la uscător, termohidroizolarea terasei, schimbarea tâmplăriei cu geamuri termoizolante şi schimbarea liftului.

Asociaţiile de proprietari care doresc să participe la acest program de finanţare se pot adresa serviciului specializat pentru relaţia cu acestea, care funcţionează în cadrul Primăriei Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările