Cum se manifestă haosul în traficul din Galaţi: căruţe pe bulevarde, falşi taximetriştri şi multă nesimţire

Cum se manifestă haosul în traficul din Galaţi: căruţe pe bulevarde, falşi taximetriştri şi multă nesimţire

Accesul interzis pentru căruţe e doar o vorbă oarecare la Galaţi FOTO Arhiva Adevărul

În ultimele zile, poliţiştii din Galaţi au dat zeci de amenzi şoferilor care au parcat neregulamentar, blocând căile de acces şi staţiile de autobuz, însă au descoperit în trafic şi alte abateri, cum ar fi taximetrişti pirat sau căruţe scoase la plimbare pe bulevarde.

În ultimele zile, poliţiştii locali din Galaţi au amendat zeci de persoane care, în calitate de şoferi sau de conducători de căruţe, au încălcat flagrant reglementările legale în vigoare. Iată în cele ce urmează câteva exemple.

Încă un taximetrist pirat

În ultimele luni, în Galaţi au fost depistaţi mai mulţi şoferi care, deşi conduceau maşini inscripţionate ca taxiuri (cu toată dotarea aferentă), la verificările făcute de oamenii legi nu au putut prezenta licenţa pentru desfăşurarea activităţii de taximetrie.

Nu mai departe decât vinerea trecută, poliţiştii locali l-au sancţionat contravenţional, conform HCL 425/2011, cu amendă în valoare de 500 lei, pe numitul Valentin M., de 33 ani, din comuna Vânători, judeţul Galaţi.  Acesta a oprit voluntar autoturismul, în regim de taxi, în staţia de autobuz „Ţiglina I”, de pe strada Brăilei, iar în urma verificării documentelor, nu a putut face dovada deţinerii atestatului prefesional necesar pentru efectuarea transportului public de persoane.

Şoferi nesimţiţi

Radu Z., de 48 de ani, din Galaţi, s-a ales şi el cu o amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte de penalizare după ce a oprit voluntar cu autoturismul în staţiade autobuz din ,,Micro 39”,  de pe Bulevardul Traian Vuia, blocând fără nicio jenă oprirea în staţie a mijloacelor de transport în comun.

Claudia C, de 26 de ani, din Brăila, n-a staţionat cu autoturismul într-o staţie de autobuz, însă a lăsat-o în faţa Facultăţii de Farmacie, pe strada Eroilor, blocând o bună bucată de timp accesul pe aleea către parcarea instituţiei. Poliţiştii locali au sancţionat-o contravenţional cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte de penalizare, conform OUG 195/2002.

Cu remorca pe interzis

Poliţiştii locali l-au sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte de penalizare, conform prevederilor OUG 195/2002, pe numitului Mihai L., de 29 ani, din judeţul Dolj, care a condus o autoutilitară, având ataşată o semiremorcă, pe strada Cloşca, pe itinerariul Inelul de Rocadă spre strada Saturn, nerespectând semnificaţia indicatorului rutier „Accesul Interzis autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone” şi fără a deţine permis de liberă trecere eliberat de Autoritatea Publică Locală.

La bulevard, birjar!

La aşa haos rutier, nu putea să lipsească o căruţă (una din zecile care „survolează” zilnic străzile oraşului Galaţi). Şi dacă tot a intrat în oraş (unde, se ştie, cirulaţai căruţelor este interzisă cu desăvârşire), căruţaşul Petrică S., de 46 de ani, din Fileşti, a luat-o de-a dreptul pe un bulevard.

Poliţiştii locali l-au sancţionat cu o amendă de 100 lei, după ce l-au găsit cu atelajul hipo pe bulevardul Brăilei, în dreptul Spitalului de Urgenţă ,,Sfântul Apostol Andrei”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările