Cum l-au pedepsit judecătorii pe interlopul care l-a bătut, în cabinet, pe un cunoscut medic ginecolog VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Ioan Costache Botezatu şi agresorul său, Ali Cristi Ionel FOTO Facebook
Medicul Ioan Costache Botezatu şi agresorul său, Ali Cristi Ionel FOTO Facebook

Ali Cristi Ionel (24 de ani), un interlop cunoscut sub porecla de Cristi Spaidăr, l-a agresat pe medic după ce acesta i-a cerut să părăsească cabinetul unde o consulta pe iubita sa. Ulterior, tânărul a înjunghiat un taximetrist. El este cercetat  şi pentru trafic de persoane şi proxenetism.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv, în decembrie 2020, pe Ali Cristi Ionel (24 de ani), un interlop din Galaţi cunoscut sub porecla de Cristi Spaidăr, la 6 ani şi 9 luni de închisoare pentru tentativă la omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Dosarul este destul de complex şi include două momente violente distincte. Mai exact, individul a primit 6 ani şi 4 luni de închisoare pentru tentativă de omor după ce a înjunghiat un taximetrist pe 22 septembrie 2019. 

Într-o cauză conexă, judecătorii au dispus încetarea procesului penal pornit la plângerea prealabilă a medicului ginecolog Ioan Costache Botezatu (69 de ani) pentru lovire şi alte violenţe, dar l-au condamnat pe Ali Cristi Ionel la un an şi 3 luni de închisoare pentru tulburarea liniştii publice, cele două pedepse fiind contopite.

Incidentul de la care a pornit totul a avut loc în dimineaţa zilei de 20 februarie 2019, atunci când la cabinetul medical al mediului ginecolog Ioan Costache Botezatu, din incinta clinicii private MedLife, s-a prezentat un tânăr de 24 de ani, cunoscut sub numele de Cristi Spaidăr, împreună cu o domnişoară pe care a prezentat-o drept partenera lui de viaţă.

Deşi nu avea programare, tânărul a insistat ca medicul să o vadă pe femeia care-l însoţea, iar ca urmare a rugăminţilor medicul a fost de acord, temându-se ca nu cumva să fie vorba de o urgenţă medicală (având în vedere modul cum era prezentată problema). Apoi, tânărul a insistat să fie de faţă la consultul ginecologic şi, după un moment de ezitare, dr. Botezatu şi-a dat acordul, fără să bănuiască ce avea să urmeze.

Filmat când îl bruschează pe medic

În cabinet, medicul a fost supus de bărbat la un adevărat tir de întrebări despre consult, motiv pentru care, agasat, l-a rugată să părăsească încăperea şi să-l lase să continue procedurile conform standardelor. Tânărul a refuzat şi a început să-i adreseze medicului injurii, moment în care dr. Botezatu a ieşit pe hol şi a cerut asistentei să sune la Poliţie. Acest lucru l-a înfuriat la culme pe bărbat, care l-a îmbrâncit violent pe medic, acesta căzând şi lovindu-se cu capul de un birou.

Ulterior,  medicul a postat pe Facebook imagini în care se vede cum este bruscat, precizând că nu se teme de agresor. „Postarea este un strigăt despre comportamentul multor pacienţi, ajungându-se şi la aceste agresiuni fizice. Nu este teamă, ci revoltă”, scria la acel moment doctorul, anunţând că a depus plângere.

După cum a mărturisit pentru „Adevărul”, dr Botezatu a adus pe lume, în cariera sa, peste 10.000 de copii, fiind pentru prima dată când este implicat într-un incident de acest fel.  Cristi Spaidăr şi-a explicat gestul pe o reţea de socializare. Acesta a afirmat că nu a vrut să-l agreseze pe medic şi că a făcut un gest necugetat, deoarece era foarte nervos.

El susţine că iubita lui era la consult în urma unei programări şi medicul l-ar fi dat afară din cabinet într-un mod foarte jignitor după ce a cerut explicaţii cu privire la programarea unei intervenţii medicale ulterioare.

A obţinut 700.000 de euro din exploatarea sexuală a unor adolescente şi tinere

De menţionat este că Ali Cristi Ionel este cercetat în prezent, alături de alte cinci persoane, printre care se numără fratele şi tatăl său, într-un dosar instrumentat de DIICOT, în care este acuzat că ar fi recrutat, prin metoda „Loverboy”,  adolescente şi tinere, iar prin constrângere psihică şi fizică, menţinere în eroare şi şantaj emoţional, supraveghere şi controlul libertăţii de mişcare, le-ar fi exploatat sexual, beneficiind astfel de sumele de bani obţinute de victime în acest mod (aproximativ 700. 000 de euro).

cristi spaidar interlop Galati

Interlopul se afişează pe reţelele de socializare cu un Lamborghini cumpărat din banii obţinuţi din exploatarea sexuală a victimelor sale FOTO Facebook/pagina personală

În urma percheziţiilor, au fost ridicate şi indisponibilizate două autoturisme de lux, în valoare de aproximativ 170.000 euro, precum şi suma de 50.000 de euro. Totodată, au fost aplicate sechestre asiguratorii pentru trei  imobile de pe raza judeţului Galaţi.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Ameninţări de interlop: „Vă violez copiii, iar pe femei le scot la produs“

Luptător de K1 decedat după ce a fost înjunghiat în gât într-o răfuială între clanuri interlope, la Galaţi

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite