Cum să tai frunzele uscate, plătit din bani publici. Demonstraţia „mecanizată“ a unui angajat de la Primăria Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul stil de a tăia frunză la câini, patentat la Galaţi FOTO Sorin Pană
Noul stil de a tăia frunză la câini, patentat la Galaţi FOTO Sorin Pană

Paradoxal, există şi o explicaţie pentru acţiunea aparent inutilă a angajatului Primăriei Galaţi: sub frunze s-ar afla buruieni mici, dar care, dacă nu-s tăiate, se vor face foarte mari după prima ploaie, iar asta ar duce la creşterea cheltuielilor de „defrişare”.

O imagine postată pe internet de maestrul fotograf Sorin Pană, din Galaţi, a stârnit o sumedenie de reacţii din partea celor care au văzut-o. În fotografie se poate observa cum un muncitor de la Serviciul de Gospodărire Urbană din cadrul Primăriei Galaţi foloseşte un dispozitiv pentru tăiat iarba (un trimmer) pentru a „tunde” frunzele moarte căzute din copaci.

Din imagine nu se vede că ar fi vreo urmă de iarbă prin zonă, aşa că toţi cei care au luat contact cu imaginea (care are sute de reacţii şi numeroase distribuiri pe reţelele de socializare) s-au întrecut în poante la adresa noului „Dorel” de pe statul de plată al Primăriei. Cea mai importantă concluzie a fost aceea că, de fapt, instituţia publică tocmai a dus conceptul de „tăiat frunză la câini” la un nou nivel.

„Acum, operaţiunea se face pe bani publici şi e şi mecanizată, ca să nu obosească angajatul”, scrie un gălăţean despre stupefiantul instantaneu.  „Aşa ceva... Numai la Galaţi era posibil, căci doar la noi se udă spaţiile verzi pe ploaie, se sparge asfaltul tocmai turnat, se cheltuie mai mult pe soclul unei statui decât pe statuie. Ăştia suntem!”, comentează un altul.

Şi totuşi, autorităţile locale au o explicaţie pentru fenomen. Ele au concluzionat că, de fapt, sub covorul de frunze moarte s-ar afla ceva buruieni, încă micuţe, dar care, netăiate acum, vor „exploda” după prima ploaie, situaţie în care cheltuielile pentru curăţarea zonei de bălării ar creşte foarte mult.

Nici explicaţia destul de logică a municipalităţii n-a scăpat de „taxările” comentatorilor. „Singura iarbă din fotografia aia poate fi doar cea din buzunarul lui Dorel”, a comentat un gălăţean hâtru. 

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite