Cum a fost prins criminalul din Galaţi care a tranşat o femeie şi a ascuns bucăţile de cadavru în cimitir. Victima îi reproşase că n-o satisface sexual

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitra Plopeanu şi Vasile Tofan FOTO IPJ Brăila şi IPJ Galaţi
Dumitra Plopeanu şi Vasile Tofan FOTO IPJ Brăila şi IPJ Galaţi

Ucigaşul reuşise să şteargă o parte din urmele faptei, însă a povestit, la beţie, unui cunoscut, detalii despre oribila crimă. Acesta a sunat la 112, conştient că poate fi acuzat de tăinuire. Crima s-a petrecut la câţiva metri de o secţie de Poliţie, într-un bloc în care toată lumea era acasă, dar nimeni nu a observat nimic suspect.

Ies la iveală noi detalii despre crima şocantă descoperită, la Galaţi, în noaptea de 19 spre 20 iunie 2019.  Una dintre concluziile anchetei este că omorul a avut loc în seara de 17 iunie (duminică), atunci când brăileanca Dumitra Plopeanu (67 ani) era în apartamentul din Galaţi al lui Vasile Tofan (75 ani).

La un moment dat, între cei doi, care erau iubiţi de câteva luni, a izbucnit un conflict. Amândoi erau beţi, iar femeia i-ar fi reproşat bărbatului că nu o satisface sexual. Din acest moment, totul a luat-o razna. Vasile Tofan i-a aplicat Dumitrei Plopeanu 12 lovituri de cuţit în zone vitale (gât şi torace) apoi, conştient de faptul că victima murise, a dus cadavrul în baie şi, în cadă, l-a tăiat în bucăţi.

Culmea este că scandalul şi crima ulterioară s-au petrecut la doar câţiva metri de Secţia de Poliţie nr. 2 din Galaţi, într-un bloc în toate apartamentele sunt locuite, la o oră cînd toată lumea era acasă, dar nimeni nu a observat nimic suspect.

După cum a mărturisit în faţa procurorilor, apoi, Vasile Tofan a pus bucăţile de cadavru (practic, i-a tăiat mâinile, picioarele şi capul) în patru saci de rafie, după care a dus sacii, unul câte unul, în zona cimitirului Sf. Lazăr (în apropiere de centura ocolitoare a oraşului) şi i-a lăsat lângă un gard.

Spera ca mirosul de putrefacţie să treacă neoservat, dată fiind apropierea cu cimitirul şi faptul că de regulă în zonă sunt multe resturi de câini morţi, care au fost loviţi de numeroasele tiruri care trec cu viteză pe şoseaua de centură.

După aceea, criminalul a făcut curăţenie în apartament şi a plecat într-un sat din judeţul Bacău, unde are o casă primită moştenire şi în care locuieşte din când în când.

Un alt aspect interesant este că Dumitra Plopeanu era căutată din data de 16 iunie, atunci când sora ei a reclamat la Poliţia din Brăila că aceasta plecase de acasă, într-o destinaţie necunoscută, şi că nu mai răspundea la mobil.

Probabil că Vasile Tofan nu ar fi fost prins prea curând dacă, la beţie, n-ar fi povestit, pe 19 iunie, unui cunoscut din satul băcăuan în care s-a refugiat, că a omorât-o pe brăileanca Dumitra Plopeanu.

Tot pe 19 iunie, seara, a aflat şi Poliţia despre crimă, în urma unui apel prin 112 făcut de cel căruia criminalul i-a mărturisit totul. Omul a povestit că iniţial a crezut că prietenul lui de pahar spune minciuni pentru a-l impresiona, dar ulterior şi-a dat seama că totul ar putea fi real, iar el ar putea fi acuzat de tăinuirea oribilei crime.

În noaptea de 19 spre 20 iunie poliţiştii au descins la locul indicat (zona cimitirului Lazăr din Galaţi) unde au găsit patru saci de rafie plini cu părţi din trupul victimei. Pus în faţa probelor, criminalul a recunoscut fapta, iar pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă.

Va fi cercetat penal şi judecat pentru omor deosebit de grav şi profanare de cadavre. Deşi are o vârstă destul de înaintată, Vasile Tofan riscă inclusiv pedeapsa cu închisoare pe viaţă, dată fiind maniera în care s-a întâmplat totul.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite