Cum facem cei mai gustoşi colţunaşi cu magiun de prune, desertul ca la bunica acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colţunaşi cu magiun Foto: vreaudouaportii.ro
Colţunaşi cu magiun Foto: vreaudouaportii.ro

Nu avem nevoie decât de câteva ingrediente pentru a pregăti deliciosul desert şi de atenţie la caramelizarea zahărului cu pesmetul şi nuca măcinată.

Începem prepararea colţunaşilor cu pregătirea aluatului. Batem oul cu laptele, amestecăm cu făina şi frământăm aluatul timp de 15 minute, lăsându-l apoi acoperit la dospit timp de 30 de minute la temperatura camerei.

”Prăjim uşor într-o tigaie teflonată 50 de grame de pesmet şi 50 de grame de nucă măcinată, amestecând permanent pentru 5 minute. Retragem apoi tigaia de pe foc, adăugând zahărul şi scorţişoara. Vom amesteca permanent, astfel încât zahărul care se topeşte să nu se lipească de tigaie, ci să se caramelizeze uşor cu nuca şi pesmetul”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară.

Ingrediente pentru aluat:

-Făină-250 de grame;

-Lapte-100 de mililitri;

-Un ou;

-Un praf de sare.

Ingrediente pentru umplutură:

-Magiun de prune făcut în casă sau cumpărat;

-Pesmet-50 de grame;

-Nucă măcinată-50 de grame;

-Zahăr-50 de grame;

-Scorţişoară-un vârf de linguriţă;

-Esenţă de rom-5-10 mililitri;

-Unt-50 de grame.

Între timp, punem o oală cu apă la fiert, în care vom pune un praf de sare, pregătind terenul pentru fierberea colţunaşilor. Vom presăra făină pe un blat şi vom întinde aluatul în două foi, tăind marginile pentru a  rezulta un pătrat sau un dreptunghi.

”Cu o rolă de patiserie vom marca aluatul în mici pătrăţele de 4 centimetri pe 4 centimetri, astfel încât să putem pune câte o linguriţă de magiun în mijlocul acestora. După ce am pus magiunul în fiecare pătrat pe jumătate din aluat, vom acoperi cu cealaltă jumătate de foaie şi vom presa cu degetele în jurul magiunului, astfel încât să se lipească aluatul”, detaliază maestrul Nichi Mărăcine.

Cu ajutorul rolei de patiserie vom tăia aluatul în pătrăţelele marcate deja. Vom pune apoi colţunaşii la fiert în oală pentru aproximativ 15 minute. Într-un alt recipient vom topi untul la foc mic, adăugând apoi şi esenţa de rom. Toppingul rezultat îl vom folosi la însiroparea colţunaşilor.

Scoatem colţunaşii din vasul cu apă cu ajutorul unei spumiere şi îi punem în vasul cu unt şi rom, tăvălindu-i apoi în pesmetul cu miez de nucă. Aşezăm colţunaşii estetic pe o farfurie şi îi putem servi calzi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite