Cum au eşuat planurile de Sărbători ale unor contrabandişti gălăţeni. Au fost prinşi când nu se aşteptau

Cum au eşuat planurile de Sărbători ale unor contrabandişti gălăţeni. Au fost prinşi când nu se aşteptau

Barul găsit de poliţiştii de frontieră în portbagajul unei maşini FOTO Poliţia de frontieră

Ţigările de contrabandă erau ascunse în cutii de prăjituri, iar în portbagajul unei maşini a fost descoperită băutură cât să aprovizioneze un restaurant pentru câteva zile. Marfa a fost confiscată, iar traficanţii s-au ales cu dosare penale.

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au reuşit, weekendul trecut, să facă mai multe capturi de mărfuri de contrabandă, însă două dintre acestea ies în evidenţă prin maniera de ascundere a produselor sau prin volumul acestora.

Spre exemplu, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au descoperit în portbagajul unei maşini ţigări ascunse în cutii de prăjituri. Oamenii legii au oprit pentru control, pe DN 26, pe raza localităţii de frontieră Măstăcani, judeţul Galaţi, un autoturism marca Fiat Stilo, înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român Iulian P., în vârstă de 19 de ani, domiciliat pe raza judeţului Galaţi.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care, colegii noştri au descoperit în portbagajul autoturismului, ascunse în ambalaje de prăjituri, ţigarete diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova şi Duty Free”, a informat Poliţia de Frontieră.

Interesant este că ambalajele prăjiturilor păreau intacte la o primă vedere, însă la o verificare mai atentă s-a observat că acestea fuseseră desfăcute şi apoi lipite la loc. A contat pentru verificare amănunţită şi faptul că maşina condusă de tânărul în cauză trece frecvent frontiera de est.

Câteva ore mai târziu, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Băleni, judeţul Galaţi, la intersecţia DN 24D cu DJ 253, un autoturism marca Renault Laguna, înmatriculat în România, la volanul căruia se afla cetăţeanul român Ovidiu T., în vârstă de 51 de ani. 

În urma unui control amănunţit efectuat asupra autoturismului, poliţiştii au descoperit în portbagaj uin adevărat bar cu produse de contrabandă: 22 de sticle cu băuturi alcoolice diverse (gin, whiskey samd), 49 de cutii şi 55 de folii de tutun de fumat. Contrabandistul poate spune că a avut un mare ghinion, căci până la Băleni trecute pe lângă mai multe echipaje ale poliţiei de frontieră, dar nu se făcuse „remarcat”. Practic, dacă n-ar fi fost descoperit acolo, n-ar mai fi fost descoperit niciodată cu marfa transportată.

În ambele cazuri, conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării bunurilor descoperiteşi se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările