Cum se face apetisanta salată de sfeclă cu maioneză şi usturoi. Metoda pregătirii compoziţiei care nu dă greş niciodată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: www.divainbucatarie.ro
Foto: www.divainbucatarie.ro

Salata de sfeclă este o reţetă extrem de simplă, dar foarte gustoasă şi hrănitoare, care necesită doar cinci ingrediente, pe care de regulă le avem în casă sau le putem procura foarte uşor.

Începem prin a spăla sfecla, pe care o vom coace apoi pentru a-şi păstra atât gustul, cât şi culoarea. Pregătim ulterior maioneza după reţeta clasică, ori putem opta să o cumpărăm de la un magazin.

”Curăţăm trei căţei de usturoi, pe care îi vom toca mărunt. Vom avea răbdare ca sfecla să se coacă bine, iar apoi adăugăm două, trei linguri de iaurt. Tăiem sfecla cubuleţe sau julienne, adică în felii subţiri şi egale”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară.

Ingrediente:

-Sfeclă-800 de grame;

-Maioneză-150 de grame;

-Iaurt-50 de grame;

-Usturoi-trei căţei;

-Sare şi piper după gust.

Punem apoi maioneza, usturoiul, sare şi piper, iar salata noastră este gata. O vom lăsa la rece pentru o seară, iar apoi o vom decora după preferinţă. Sugestia maestrului Nichi Mărăcine este să fierbem un ou sau două, iar cu acestea vom decora salata. Se pot folosi în acelaşi scop şi bucăţi de peşte fiert, prăjit sau marinat, ori carne de pui, curcan, vită sau porc, iar salata de sfeclă o putem servi şi cu crutoane.

Pui umplut cu ciuperci

Curăţăm şi spălăm puiul, îi dăm un praf de sare atât la interior, cât şi la exterior, după ce l-am lăsat în prealabil o noapte la frigider. Curăţăm şi ceapa, pe care o vom toca mărunt, iar apoi o vom căli la foc mic în ulei sau unt într-o tigaie până când se înmoaie, dar să fim atenţi să nu se caramelizeze.          

”Adăugăm apoi în tigaie şi ciupercile curăţate bine de pieliţă şi tocate mărunt. Miezul de pâine îl vom pune în prealabil la înmuiat în apă sau lapte  şi îl vom adăuga şi pe acesta după ce retragem tigaia de pe foc. Punem sare şi piper după gust, iar după ce compoziţia se temperează, vom toca mărunt, la cuţit, 100 de grame de piept de pui care va fi crud, deci nu îl vom fierbe sau prăji, şi le vom adăuga peste ciuperci, ceapă şi mărar. Astfel, compoziţia noastră se va lega bine”, detaliază maestrul Nichi Mărăcine cei mai importanţi paşi din realizarea preparatului.

pui umplut cu ciuperci Galati

FOTO www.libertateapentrufemei.ro

Ingrediente pentru patru porţii:

-Pui-o bucată;          

-Pâine-două, trei felii;

-Ceapă-350-400 de grame;

-Ouă-două bucăţi;

-Mărar- o legătură;

-Ciuperci-200-250 de grame;

-Sare şi piper după gust.

Umplem puiul cu această compoziţie, iar apoi îl vom fierbe pentru 10-15 minute, adăugând în apă piper şi foi de dafin. Punem apoi puiul într-o tavă, în care adăugăm 200 de mililitri de supă, care va avea rolul de a împiedica lipirea şi caramelizarea cărnii, acoperim pasărea cu o folie de aluminiu şi o băgăm la cuptor, unde o lăsăm pentru o oră.

După 30 de minute vom verifica dacă puiul se rumeneşte bine, îl stropim cu supa din tavă, iar după alte 30 de minute închidem focul, îl mai lăsăm 15 minute la cuptor să se tempereze şi îl vom aşeza pe un platou. În funcţie de preferinţe, se poate unge puiul umplut cu ciuperci cu puţină miere de albine, se porţionează şi se serveşte ca atare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite