Cu mic, cu mare, instituţii publice din Galaţi, asociaţii sau chiar firme ies la marea curăţenie de primăvară

Cu mic, cu mare, instituţii publice din Galaţi, asociaţii sau chiar firme ies la marea curăţenie de primăvară

La acţiune vor contribui şi mulţi copii. Foto: Adevărul

Mai multe instituţii publice şi organizaţii non-guvernamentale s-au alăturat campaniei de curăţenie generală derulată de Primăria municipiului Galaţi, în perioada 7 – 14 aprilie 2014.

Ştiri pe aceeaşi temă

Au răspuns îndemnului ”Hai la curăţenie!” Batalionul 300 Infanterie ”Sf. Ap. Andrei”, care astăzi a ieşit cu 30 de militari în Parcul CFR. Tot astăzi, Asociaţia Tineret România a făcut curăţenie în zona Gării CFR Galaţi. Au contribuit la ecologizarea oraşului nostru în jur de 30 de tineri voluntari veniţi din mai multe oraşe ale ţării. Şi tot de astăzi şi până pe 13 aprilie, Asociaţia Bike Works face curăţenie în păduricea situată între Stadionul Dunărea şi Parcul Cloşca.

Pe 9 aprilie, tot voluntarii de la Asociaţia Tineret România vor face curăţenie în Grădina Publică şi în împrejurimi.
Pe 10 aprilie, este rândul Jandarmeriei Galaţi să iasă la curăţenia de primăvară. Militarii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi au ales să salubrizeze zona Lacului Brateş.
Pe 11 aprilie, lucrătorii Inspectoratului de Poliţie al judeţului Galaţi ies la curăţenie în Orăşelul Copiilor din Ţiglina 1.

Pe 12 aprilie, Poliţia Locală Galaţi salubrizează zona Plajei Dunărea şi împrejurimile, iar pe 12 şi 13 aprilie, 50 de deţinuţi din Penitenciarul Galaţi ies voluntar la muncă pentru a susţine campania de curăţenie a Primăriei. Aceştia vor salubriza zona verde (păduricea) din vecinătatea Lacului Vânători şi ieşirea din oraş spre Brăila (pe dig). Şi-au mai anunţat participarea la curăţenia generală de primăvară Poliţia de Frontieră Galaţi şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În tot acest timp, Ecosal şi-a extins programul zilnic de lucru până la ora 22.30. Se acţionează în fiecare zi cu aproximativ 390 de muncitori la curăţenia stradală (salubrizare şi colectare deşeuri din coşurile de gunoi amplasate în locurile publice), pentru salubrizarea şi igienizarea punctelor de colectare a deşeurilor, pentru salubrizarea spaţiilor verzi şi pentru curăţenia în interiorul cartierelor.

Campania de salubrizare generală ”Hai la curăţenie”, derulată de Primăria municipiului Galaţi în perioada 7 – 14 aprilie 2014, se desfăşoară în cadrul competiţiei naţionale ”Oraşul reciclării”. În acest context, participanţii la curăţenia generală de primăvară au înţeles să colecteze selectiv deşeurile pe care le adună din zonele alese.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: