Cu 5.795 de persoane infectate şi peste 200 de decese de la începutul pandemiei, gălăţenii o ţin numai în petreceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii gălăţeni au întrerupt în noaptea de sâmbătă spre duminică o nuntă de argint, un botez şi o petrecere de logodnă, la care participau zeci de persoane. Organizatorii evenimentelor au fost amendaţi, iar un local a fost închis.

Sâmbătă seară, în intervalul orar 20,00- 23,00, poliţiştii din cadrul IPJ Galaţi, împreună cu jandarmi, inspectori din cadrul OPC, DSP şi ITM, au făcut verificări cu privire la modul de respectare a măsurilor pentru împiedicarea răspândirii infecţiei cu virusul Sars Cov2.

Cu această ocazie, au constatat că în incinta unui salon de evenimente, situat în municipiul Galaţi, pe strada Brăilei, avea loc o nuntă de argint, la care participau aproximativ 70 de persoane. Evenimentul a fost întrerupt, iar participanţii au plecat, administratorul societăţii comerciale fiind sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 6 000 de lei.

”De asemenea, poliţiştii au constatat că un alt eveniment privat, respectiv botez, se desfăşura la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, din localitatea Sat Costi, comuna Vânători, la acesta participând 30 de persoane. Şi în acest caz, administratorul societăţii a fost sancţionat cu amendă contravenţională, în valoare de 6 000 de lei, evenimentul fiind întrerupt”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

În cursul serii de 24 octombrie, poliţiştii din Tecuci au constatat că în incinta unui restaurant de pe strada Nicoreşti, din municipiul Tecuci, este în desfăşurare un eveniment festiv (petrecere de logodnă).

Poliţiştii au legitimat cele 30 de persoane găsite în incinta restaurantului şi au întrerupt desfăşurarea evenimentului. În urma verificărilor, s-a constatat că niciunul dintre participanţi nu figurează în evidenţa persoanelor diagnosticate cu Covid 19. Administratorul societăţii comerciale care a organizat evenimentul a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 3.000 de lei, iar localul a fost închis.

5.795 de gălăţeni s-au infectat cu noul coronavirus de la începutul pandemiei, iar 203 persoane au decedat.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Specialist britanic: Noul coronavirus va deveni la fel de „endemic” precum este virusul gripal anual

Ce ştim cert despre noul coronavirus la şase luni de la izbucnirea pandemiei. COVID-19, de 10 ori mai mortal decât virusul gripal

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite