Criminalul care viola şi ucidea pe oricine îi ieşea în cale. Verdictul judecătorilor: închisoare pe viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr extrem de violent a fost condamnat la pedepse ce totalizează 50 de ani de închisoare, iar judecătorii i-au comutat sancţiunile penale în închisoare pe viaţă. Are la activ mai multe crime, un viol şi o tâlhărie şi a încercat să scape de răspundere, evadând din închisoare.

Mădălin Miki Lupu, un bărbat originar din judeţul Botoşani, a fost condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat. Tribunalul Galaţi i-a comutat pedeapsa în închisoare pe viaţă după ce individul fusese condamnat anterior la pedepse ce totalizau 50 de ani de închisoare pentru omor şi tâlhărie. Bărbatul a decis să nu mai conteste decizia instanţei, iar aceasta a devenit definitivă prin neapelare.

Pe 15 februarie 2020, individul a fost la un pas să omoare un alt deţinut în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, unde este încarcerat în prezent. Victima se numeşte Cătălin Andronache, are 31 de ani şi este din Panciu, judeţul Vrancea. Acesta fusese închis în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi în 2012 fiind condamnat la 24 de ani şi 6 luni de închisoare pentru omor deosebit de grav. 

Anchetatorii au stabilit că, pe fondul unui conflict spontan, Mădălin Miki Lupu l-a lovit în mod repetat cu un obiect metalic în zona capului pe Andronache. Victima avea leziuni traumatice care i-au pus viaţa în pericol şi pentru a căror vindecare au fost necesare 50-55 zile de îngrijiri medicale (traumatism cranio-cerebral, traumatism cervical-multiple benzi echimotice latero-cervicale dreapta, traumatism toracic anterior drept, traumatism osteo-articular).

A încercat o evadare ca-n flme

În noiembrie 2019, Mădălin Miki Lupu a pus la cale o evadare ca-n filme. La acel moment era încarcerat în Penitenciarul Gherla şi s-a gândit că poate evada săpând un tunel din celula unde era închis. Pentru a nu fi auzit de supraveghetori, pornea televizorul şi dădea volumul la maxim, iar pentru a nu se forma praf, uda peretele.

A reuşit să scobească o gaură adâncă de 33 centimetri, cu un diametru care să îi permită să treacă. Mai avea un singur rând de cărămidă şi ar fi reuşit să spargă zidul, dar planul lui a fost deconspirat chiar în ziua în care urma să fie transferat în Penitenciarul Galaţi pentru o expertiză. A fost pus sub acuzare şi în acest caz pentru tentativă de evadare şi distrugere.

Viol la 18 ani, tâlhărie şi crimă în comuna natală

Botoşăneanul a ajuns prima dată în puşcărie chiar în anul în care a împlinit 18 ani. Atunci, el a violat o femeie şi a fost condamnat la cinci ani de închisoare. În 2017, după ce a fost eliberat, bărbatul a stat o vreme în Reşiţa, unde a bătut un localnic. Realizând că ar putea reveni în puşcărie, a încercat să se întoarcă în comuna Coţuşca, de unde este originar.

Pe drum s-a oprit în municipiul Alba Iulia, unde a ucis o femeie şi l-a lovit pe fiul acesteia cu scopul de a-i jefui. Nimeni nu a bănuit atunci cine este autorul crimei, dar ulterior Mădălin Miki Lupu a ajuns în comuna natală, unde a tâlhărit şi ucis o localnică pentru 90 de lei. Capturat de poliţiştii botoşăneni, tânărul a recunoscut totul, inclusiv crima din Alba Iulia care figura cu autor necunoscut.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Un muncitor din Sri Lanka, omorât la un abator din Prahova. Criminalul este şi el rănit

Tânără mămică din România, sechestrată şi ucisă de soţul italian în Germania, sub ochii copilului de un an şi 8 luni

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite