Crescători de albine din patru ţări vor participa la târgul apicol de la Galaţi. Evenimentul începe pe 31 martie

Crescători de albine din patru ţări vor participa la târgul apicol de la Galaţi. Evenimentul începe pe 31 martie

George Saizu, organizatorul târgului apicol de la Galaţi FOTO Costel Crângan

Târgul apicol de la Galaţi a devenit deja un punct de referinţă pe agenda crescătorilor de albine din România, anul acesta având loc cea de-a IX-a ediţie. Evenimentul va fi găzduit de o secţiune amenajată special în Piaţa Centrală a oraşului.

Veşti bune pentru amatorii de miere şi alte produse apicole. În perioada 31 martie- 1 aprilie 2018 în Piaţa Centrală a muncipiului Galaţi va avea loc Târgul Apicol, eveniment ajuns de ja ediţia a IX-a.  

Ca în fiecare an, la târg vor participa zeci de apicultori din judeţul Galaţi, cărora li se vor alătura alte zeci de crescători de albine din toată ţara, dar mai cu seamă din Brăila, Tulcea, Constanţa şi Vrancea.

Timp de două zile, în standurile amenajate în Piaţa Centrală vor fi expuse (evident, cu degustare şi vânzare) sute de sortimente de miere şi alte produse apicole apreciate de public. De asemenea, vor fi expuse şi utilaje, scule, materiale necesare în activitatea crescătorilor de albine.

Ca un element inedit, anul acesta vor particpa la târg şi apicultori din Serbia, Bulgaria şi Republica Moldova, după cum a precizat Doina Ragea, directorul executiv al Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Galaţi.

Organizatorul evenimentului este George Saizu (32 ani), un tânăr apicultor care provine dintr-o familie cu tradiţii adânci în albinărit. Este este susţinut în demersul său de  Administraţia Pieţelor Agroalimentare Galaţi şi de Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: