Coşmarul fetelor care credeau că merg la muncă, dar au ajuns la bordel. Suma uriaşă strânsă de proxenet

Coşmarul fetelor care credeau că merg la muncă, dar au ajuns la bordel. Suma uriaşă strânsă de proxenet

Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat din Galaţi a fost trimis în judecată pentru trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. Anchetatorii au stabilit că individul sechestra tinere şi adolescente, pe care le obliga apoi să se prostitueze.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi l-a trimis în judecată pe Alexandru Giuliano Ifrim, un gălăţean acuzat de trafic de persoane în formă continuată, trafic de minori şi proxenetism în formă continuată. 

Alexandru Giuliano Ifrim este acuzat că inducea în eroare tinere şi adolescente, promiţându-le locuri de muncă în Irlanda, pentru ca odată ajunse acolo, să le sechestreze şi să le oblige să se prostitueze pe perioade cuprinse între două luni şi doi ani.

”S-a stabilit că, în perioada 2011 – 2017, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, la diferite intervale de timp, acţionând împreună cu o altă persoană, inculpatul I.A.G., în vârstă de 35 de ani, a recrutat direct şi nemijlocit prin inducere în eroare cu privire la natura activităţii ce urma a fi prestată şi cu privire la condiţiile de lucru, mai multe persoane vătămate minore şi majore. Ulterior, le-a asigurat transportul, adăpostirea şi primirea în locaţii închiriate pe teritoriul Irlandei, le-a transferat în alte locaţii de pe teritoriul Irlandei sau din Irlanda în Italia şi invers, le-a supravegheat şi controlat în scopul exploatării sexuale pe perioade cuprinse între două luni şi doi ani”, au precizat procurorii DIICOT Galaţi.

A obţinut 125.000 de euro prin exploatarea unei adolescente

Bărbatul folosea constrângerea psihică, menţinerea în eroare şi şantajul emoţional, împovărând tinerele şi adolescentele cu datorii fictive şi beneficiind astfel de cea mai mare parte a sumelor de bani obţinute de victime din prostituţie. Anchetatorii au stabilit că individul a obţinut o sumă impresionantă din exploatarea sexuală a tinerelor, fiind vorba de aproximativ 475.000 de euro.

Astfel, din cercetări a reieşit că, în perioada anilor 2011 – 2017, acţionând împreună cu o femeie, de 33 de ani, bărbatul de 35 de ani a recrutat, prin inducerea în eroare cu privire la natura activităţii ce urma a fi prestată, cinci tinere, căroara le-a asigurat transportul şi cazarea pe teritoriul Irlandei şi Italiei. Printre fetele exploatate sexual s-a numărat şi o adolescentă, de pe urma căreia proxenetul a obţinut 125 000 de euro.

”Folosind constrângerea psihică, menţinerea în eroare şi şantajul emoţional, le-ar fi exploatat sexual, beneficiind de cea mai mare parte din banii obţinuţi, în acest mod, de victime (peste 230 000 de euro). Totodată, în perioada iunie 2011 – august 2012, acţionând în acelaşi mod, bărbatul ar fi exploatat  sexual o minoră, de 17 ani, obţinând de pe urma acestei activităţi suma de 125 000 de euro”, a precizat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Vizite în străinătate în timpul procesului, cu dezlegare de la judecători

Poliţiştii au stabilit, de asemenea, că, în perioada martie 2013 – martie 2015, Alexandru Giuliano Ifrim ar fi determinat şi înlesnit unor femei practicarea prostituţiei, prin realizarea şi postarea de anunţuri pe site-uri de profil, prin facilitarea transportului şi prin punerea la dispoziţie a unor imobile, pe teritoriul Irlandei, obţinând aproximativ 120 000 de euro.

Gălăţeanul a fost şi protagonistul unei decizii bizare a judecătorilor. Arestat iniţial pentru faptele amintite, este pus în libertate pe 11 august 2020 de Curtea de Apel Galaţi şi plasat sub control judiciar. Pe 21 octombrie 2020, Tribunalul Galaţi decide că bărbatul poate părăsi România timp de o lună de zile, în perioada 28.10 – 30.11 2020, în vederea deplasării pe teritoriul Olandei şi Germaniei. 

”În temeiul art. 215(8) şi (9) Cod Procedură Penală încuviinţează părăsirea teritoriului României de către inculpatul Ifrim Alexandru Giuliano în perioada 28.10 – 30.11 2020 în vederea deplasării pe teritoriul Olandei şi Germaniei. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 21.10.2020”, stabileau atunci judecătorii.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Ce pedeapsă a primit grănicerul francez care a ucis cu bestialitate o prostituată de 18 ani din România

Noua metodă prin care proxeneţii îşi racolează victimele. Concubine ale unor persoane sărace, obligate să se prostitueze în baza unor datorii inventate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările