Coşmar în faţa blocului. Un individ bolnav psihic din Galaţi a terorizat mai mulţi trecători, pe stradă, cu un topor şi două cuţite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acesta este individul care ameninţa trecătorii cu toporul. Foto: IJJG
Acesta este individul care ameninţa trecătorii cu toporul. Foto: IJJG

Agresorul în vârstă de 39 de ani a fost imobilizat de forţele de intervenţie ale Jandarmeriei şi a fost dus la spital, pentru tratament de specialitate. „Teroristul” s-a ales şi cu dosar penal.

O familie din Galaţi  a trecut prin momente de groază în noaptea de luni spre marţi după ce s-a pomenit atacată, fără motiv, de un individ înarmat cu un topor şi două cuţite.

Cel mai tare din parcare

Luni, 6 iulie 2015, aproape de miezul nopţii, un echipaj de jandarmerie care asigura ordinea publică pe raza secţiei 3 Poliţie Galaţi a fost mobilizat în zona bulevardului Dunărea, după ce se primise o alertă prin 112 cum că un bărbat ameninţă un grup de persoane cu un cuţit şi un topor.

Ajunşi la faţa locului, jandarmii au găsit un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Galaţi, care la vederea echipajului a aruncat din mână un cuţit şi un topor şi a încercat să fugă. Individul a fost imediat imobilizat, iar în urma controlului corporal asupra lui au mai fost găsit, la spate, un cuţit cu lungimea de 30 de centimetri, pe care nu mai apucase să îl arunce.

„În urma verificărilor efectuate, jandarmii au stabilit faptul că suspectul s-a apropiat de un grup format din trei persoane  - soţ, soţie şi prieten de familie - care îşi parcau maşina în faţa blocului şi i-a întrebat dacă au probleme cu el, după care a început să-i ameninţe cu toporul. Pentru a distrage atenţia suspectului, soţul împreună cu prietenul de familie au fugit printre maşini, cu atacatorul după ei iar soţia a urcat în maşina de familie de unde a apelat numărul unic 112”, a declarat plt.maj. Mircea Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

A vrut să-i taie cu toporul pentru că îl stresau

Jandarmii gălăţeni au ridicat de la faţa locului un cuţit cu lama de 19 cm, un cuţit cu lama de 13 cm şi un topor, despre care suspectul declara verbal că le poartă asupra lui întrucât îl „stresează vecinii şi toţi din jurul lui”.

Totodată, suspectul a afirmat în faţa oamenilor legii că a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Galaţi şi că a întrerupt medicaţia, consumând alcool. Ulterior, avea să se confirme că individul chiar are probleme psihice serioase.

„Cel în cauză a fost prezentat medicului de gardă de la Spitalul de Psihiatrie în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate, pe numele acestuia fiind întocmite şi actele de sesizare pentru săvârşirea unei fapte susceptibile de a fi infracţiune de ameninţare,  cercetările fiind continuate de lucrătorii Secţiei 3 Poliţie Galaţi”, ne-a mai declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite