Coronavirusul face prima „victimă” la Galaţi. Prefectul cere destituirea şefului de la Autoritatea Rutieră

Coronavirusul face prima „victimă” la Galaţi. Prefectul cere destituirea şefului de la Autoritatea Rutieră

FOTO Arhivă Adevărul

Prefectul de Galaţi a cerut Autorităţii Rutiere Române (ARR) să-l demită pe pe şeful filialei Galaţi a instituţiei, pe motiv că nu a răspuns în timp util la solicitările Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi nu s-a înregistrat încă niciun caz de îmbolnăvire cu coronavirus (COVID19) la Galaţi, epidemia face deja victime colaterale. Cosmin Nicolae Marin, şeful filialei Galaţi a Autorităţii Rutiere Române, este foarte aproape să-şi piardă funcţia după ce prefectul de Galaţi a cerut structurii centrale să ia această măsură.

Totul a pornit de la şedinţa de duminică a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), când s-a decis să se ia legătura cu toţi operatorii de transport care fac curse regulate între Galaţi şi Italia, pentru a se stabili cu precizie ce curse vin şi cum se vor putea desfăşura măsurile de profilaxie necesare. 

Atâta doar că la ARR Galaţi nu a fost nimeni de găsit, deşi legea impune să existe o persoană care să asigure permanenţa la sediu, iar şefii de acolo primesc sporul de dispozitiv la leafă, tocmai pentru a răspunde prompt, oricând, la orice solicitare a autorităţilor.

„Noi, ca autorităţi, aseară , am încercat să luăm legătura cu Autoritatea Rutieră Română (ARR) - Filiala Galaţi, pentru a depista toate firmele care fac curse în Italia şi la aeroport. Nu mi-a răspuns nimeni din judeţul Galaţi, motiv pentru care solicit, public, demiterea şefului agenţiei judeţene Galaţi de către conducerea ARR. Este inadmisibil şi incalificabil ca, într-o situaţie de criză, nici un reprezentant din judeţul Galaţi să nu-i răspundă la telefon şefilor ISU şi IPJ sau prefectului judeţului”, a declarat prefectul Avrămescu.

În cursul zilei de luni, după ce a reuşit să ia legătura cu ARR, Gabriel Avrămescu a convocat, împreună cu şeful IPJ Galaţi, Cornel Mototolea, o nouă şedinţă, în care lucrurile s-au lămurit parţial, însă cererea de destituire a rămas valabilă. 

„Am contactat şeful ARR şi urmează să primim o listă cu toţi operatorii care fac curse în şi spre judeţul Galaţi. Am vorbit şi cu inspectorul şef al IPJ pentru a face o întâlnire cu dumnealor, pentru a le transmite că dacă preiau persoane care vin din zone cu risc să ne informeze pentru a putea dispune măsurile necesare”, a mai spus prefectul de Galaţi.

Este al doilea cap care cade în judeţele din Moldova din cauza coronavirusului. Toto luni, şefa DSP Neamţ a fost demisă din cauza „lipsei de interes în informarea populaţie”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: