Copilul cu o gaură în inimă are nevoie de ajutorul semenilor pentru a putea spera la o viaţă normală

Copilul cu o gaură în inimă are nevoie de ajutorul semenilor pentru a putea spera la o viaţă normală

Nicolas, internat în spital pentru operaţie  FOTO Ionica Sârbu

Nicolas a fost diagnosticat cu DSA (defect septial atrial) în 2015, la scurt timp după ce a împlinit doi ani. Vestea că micuţul s-a născut cu o gaură în inimă, care îi punea viaţa în pericol în orice secundă, a căzut ca un fulger asupra familiei. Deşi băieţelul a fost operat şi acum se simte bine, aceasta va avea nevoie de îngrijiri medicale de specialitate toată viaţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nicolas este un băieţel de nici măcar trei ani, din comuna Glăvăneşti, judeţul Bacău, ce s-a născut cu defect septial atrial, o malformaţie congenitală care înseamnă o „gaură” în inimă. Ca el, sute de alţii copii se nasc anual în România suferind de această boală.

„Anul trecut în august, când tripleţii mei au împlinit doi ani, medicul le-a făcut consultaţii de rutină, să îi verifice cum se dezvoltă, mai ales că aceştia s-au născut prematur. La Nicolae, coşul pieptului era proeminesc, obosea chiar şi atunci când bea apă, se învineţea des în jurul gurii şi îi curgea mai mereu sânge din nas. Mi s-a confirmat că este posibil să aibă probleme la inimioară şi am fost la Iaşi pentru un alt consult. În urma EKG-ului mi s-a spus că are defect septal atrial, adică gaură în inimă. Medicul mi-a spus că nu e de stat cu acest diagnostic nici măcar o zi şi că viaţa lui Nicolas era pusă în pericol”, ne-a povestit Ionica Sârbu, mama băieţelului.

Şansa ca Nicolas să trăiască era minimă, însă, cu ajutorul Fundaţiei „Salvează o inimă”, băieţelul a fost operat la timp.

„Cu ajutorul acestei fundaţii, dosarul nostru medical a ajuns repede la Spitalul Monza din Bucureşti. Şi medicii de aici mi-au confirmat că Nicolas are DSA şi l-au direcţionat către chirurgia cardiovasculară. Intervenţia, realizată pe 1 octombrie 2015, a fost traumatizantă, dar din fericire băieţelul meu s-a recuperat repede”, a spus Ionica Sârbu, mama lui Nicolas.

Speriată că şi ceilalţi copii ai ei ar putea avea probleme, femeia a mers la medic şi cu fraţii lui Nicolas, dar din fericire rezultatele au fost optimiste: atât tripleţii, cât şi gemenii familiei Sârbu sunt perfect sănătoşi.

Intervenţia chirurgicală a lui Nicolas a costat 4.800 de euro. Pentru că evoluţia acestuia trebuie atent monitorizată, medicii i-au recomandat mamei să îl aducă pe micuţ la control de două ori pe an, iar din 2017 acesta va necesita consult de specialitate anual, pentru tot restul vieţii. Deoarece posibilăţile materiale ale familiei sunt modeste, drumurile către Bucureşti, precum şi costurile medicale sunt foarte greu de suportat.

„Momentan locuiesc cu cei cinci copii ai mei în Bacău şi îmi este foarte greu să mă descurc. Îmi doresc ca în timp, să ne putem muta în Bucureşti pentru a fi mai aproape de spital, dar locurile de muncă nu sunt uşor de găsit. Pentru fiecare deplasare la medic am nevoie de cel puţin 500 de lei, o sumă care pentru mine este momentan foarte mare”, a spus mama lui Nicolas.

Cei care doresc să îl ajute pe băieţel, sunt rugaţi să facă donaţii în contul RO72BTRLRONCRT0288032101, deschis la Banca Transilvania pe numele Sârbu Ionica.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările