Copilul cercetătorului Jurma are SARS-CoV-2: „Am fost silit să îl trimit la şcoală, deşi era o certitudine că se va infecta cu un virus care îl poate schilodi pe viaţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Octavian Jurma, sursa: Arhivă Personală
Medicul Octavian Jurma, sursa: Arhivă Personală

Medicul Octavian Jurma anunţă că băiatul său s-a infectat cu SARS-CoV-2 şi critică măsurile luate de guvernanţi privind menţinerea şcolilor deschise. „Nu voi uita că am fost silit să îmi trimit copilul la şcoală, deşi era o certitudine că se va infecta cu un virus care îl poate schilodi pe viaţă”, afirmă medicul.

Dr. Octavian Jurma anunţă pe pagina personală de Facebook că baiatul lui, elev în clasa XI-a, a fost confrmat pozitiv cu SARS-COV-2, având simptome uşoare. Acesta precizează că fiul are booster-ul făcut şi, probabil, va trece uşor prin boală.  

„Momentul acela în care statistica devine realitate a ajuns şi la noi în familie. (…) Astăzi băiatul nostru cel mare ne-a trezit dimineaţa pentru nişte simptome uşoare. L-am testat şi este pozitiv. Ne-am testat toată familia şi suntem negativi, însă şansele să rămânem negativi sunt mici. 

Acest moment este inevitabil pentru orice familie cu elevi în casă, într-un val ca Omicron, dacă sunt abandonate toate măsurile de apărare colectivă. 

De aceea am militat mereu să organizam apărarea împotrivă COVID19 în fronturi, cu linii clare de apărare publica succesivă. În spatele frontului, dincolo de ultima linie de apărare, ar fi trebuit să punem la adăpost copiii noştri, viitorul ţării. La noi autorităţile au făcut exact pe dos”, afirmă biostaticianul Octavian Jurma. 

Jurma, despre guvernanţi: „Sunt curajoşi pe seama copiilor şi laşi pe seama adulţilor”

Dr. Jurma critică autorităţile, despre care spune că ne obligă să ne trimitem copiii la şcoală, însă nu obligă pe nimeni altcineva să ia măsuri de siguranţă pentru copiii noştri. Probabilitatea ca un copil care merge la şcoală în mediul urban să se infecteze este de 100% în două săptămâni după ce se depăşeşte incidenţa de 6 la mie, susţine Jurma.

„Sunt curajoşi pe seama copiilor şi sunt laşi pe seama adulţilor. Consecinţă se vede în spitale unde aproape 1 din 10 internaţi este minor. (...) Guvernul a refuzat să ne permită să ne retragem copiii în case în faţa valului de infectări, astfel încât să facă şcoală online sănătoşi de acasă. Prin urmare îi trimite pandemia infectaţi acasă, astfel încât fac şcoală online bolnavi de acasă. Găsiţi voi logica prin care <online bolnav> e mai bine decât <online sănătos>, că acestea sunt singurele opţiuni în timpul unui val pandemic dacă nu faci nimic pentru siguranţa copiilor în şcoală”, explică dr. Octavian Jurma. 

În concluzie, dr. Jurma spune că nu va uita că a fost silit de către autorităţi să-şi trimită copiii la şcoală, în condiţiile în care pericolul infectării era iminent.

„Poate că românii acceptă că banii să fie puşi înaintea vieţii în privinţa adulţilor, însă nu ştiu câţi părinţi vor uita cu uşurinţă partidele care pun interesele lor meschine şi înaintea vieţii copiilor noştri. Eu unul nu voi uita că am fost silit să îmi trimit copilul la şcoală, deşi era o certitudine că se va infecta cu un virus care îl poate schilodi pe viaţă. Mai ştiu cu certitudine încă un lucru, nu sunt singurul”, spune Jurma.

Vă recomandăm şi:

Medic despre alimentaţia în pandemie: „Nu există soluţii miraculoase, pastile şi alimente minune”

 

Avertismentul unui medic despre dependenţa de internet: Părinţii să apeleze la specialişti şi să nu facă experimente pe copii

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite