Copil de şase ani, în stare gravă după ce a fost lovit în cap de un cal. A fost nevoie de intervenţie cu un elicopter SMURD

Copil de şase ani, în stare gravă după ce a fost lovit în cap de un cal. A fost nevoie de intervenţie cu un elicopter SMURD

FOTO Arhiva Adevărul

Copilul a ajuns miercuri în stare gravă la spital, după ce a fost lovit la cap de un cal, însă medicii apreciază că starea micuţului este deocamdată stabilă. El va fi supus unor explorări medicale amănunţite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Situaţia dramatică, miercuri, 11 octombrie, într-un sat din judeţul Galaţi. Un copil în vârstă de şase ani, din satul Adam, a fost lovit la cap de un cal şi şi-a pierdut cunoştinţa, fiind solicitată intervenţia de urgenţă a medicilor. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă, echipajul elicopterului SMURD a fost solicitat să intervină în satul Adam deoarece medicii de pe ambulanţa sosită la faţa locului de la Tecuci au apreciat că leziunile sunt grave şi necesită intervenţie neurologică urgentă.

Copilul a fost adus cu elicopterul la Galaţi, de unde a fost preluat de o ambulanţă care l-a transportat la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului de Copii Sf. Ioan din Galaţi, unde s-a constatat că starea lui este gravă, dar că este stabilă şi conduce la un prognostic optimist.

„Este vorba despre un copil de şase ani care a suferit un traumatism cranio-cerebral, dar starea lui este una stabilă în momentul de faţă”, a declarat Victoriţa Ştefănescu, managerul Spitalului de Copii din Galaţi.

În continuare, copilul va fi supus unor investigaţii medicale amănunţite, pentru a se stabili dacă există fractură craniană sau leziuni ale creierului.

citeste totul despre: