UPDATE VIDEO Copii de 2 şi 5 ani bătuţi cu bestialitate de tatăl lor. Bărbatul a trimis filmarea soţiei aflate la muncă în Anglia. „Băi, vă omor, băi, bulangiilor“

UPDATE VIDEO Copii de 2 şi 5 ani bătuţi cu bestialitate de tatăl lor. Bărbatul a trimis filmarea soţiei aflate la muncă în Anglia. „Băi, vă omor, băi, bulangiilor“

Captura video cu copii agresaţi SURSA FOTO captura video Kanal D

Incidentul s-a petrecut în satul Fântâni din comuna Nicoreşti, din judeţul Galaţi. Agresorul se numeşte Ovidiu Popa, are 41 de ani şi este anchetat penal. Copiii au fost preluaţi de Protecţia Copilului. Bărbatul a explicat că a recurs la gestul oribil pentru a se răzbuna pe soţia care l-a părăsit.

UPDATE ORA 13,15

Soţia bărbatului violent şi-a anunţat rudele din sat despre agresiunea la care au fost supuşi cei doi copii ai săi, după ce a primit o filmare pe o reţea de socializare, în care micuţii sunt loviţi şi înjuraţi de tată drept răzbunare pentru că partenera sa de viaţă l-a anunţat că se desparte de el. 

Una dintre rudele femeii a sunat la 112, cerând Poliţiei să intervină pentru a-i proteja pe copii de violenţele tatălui. Oamenii legii au emis un ordin de protecţie provizoriu, valabil pentru o perioadă de 5 zile, prin care i-au interzis bărbatului să se apropie de copii săi la o distanţă mai mică de 100 de metri.

 „Aseară a fost făcut un apel la 112, în jurul orei 22,00, de către o persoană din comuna Nicoreşti. Acesta a anunţat Poliţia că un bărbat de 41 de ani din localitate şi-ar fi agresat copii de 2 şi 5 ani. Poliţiştii s-au deplasat la domiciliul bărbatului şi l-au găsit împreună cu copii. În urma verificărilor, s-a stabilit că în aceeaşi zi, în jurul orei 12,00, bărbatul şi-ar fi agresat fizic copii şi a înregistrat cu un telefon mobil acest lucru, iar imaginile filmate i le-a trimis soţiei, care este plecată în străinătate. S-a deschis un dosar penal în acest caz pentru violenţă în familie şi se fac cercetări pentru lămurirea tuturor aspectelor cauzei”, ne-a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Micuţii bătuţi de tată au fost internaţi într-un centru al Direcţiei Generale pentru Protecţia Drepturilor Copilului Galaţi şi primesc consiliere din partea asistenţilor maternali. Aceştia vor rămâne cu traume psihice după agresiunea fizică şi cea psihică la care au fost supuşi în ultimele zile.

 ”Copii sunt acum în afara oricărui pericol. Sunt în îngrijirea şi ocrotirea DGASPC Galaţi, sunt în siguranţă într-un centru de-al nostru împreună cu bunica paternă. Copii au 2, respectiv 5 ani şi au fost supuşi unei situaţii de risc de către tatăl lor. Urmează să stabilim o măsură adecvată de protecţie pentru aceşti copii, care ar putea fi în familie, adică la mamă, în familia extinsă, adică la rude sau în plasament la un asistent maternal. Judecătorul va decide dacă va lua măsuri mai drastice împotriva tatălui, cum ar fi decăderea din drepturile părinteşti”, ne-a declarat Ciprian Groza, directorul general adjunct al Direcţiei Generale pentru Protecţia Drepturilor Copilului Galaţi. 

„Noi vom întocmi un dosar, pe care îl vom înainta instituţiilor care se ocupă cu soluţionarea acestui caz. Pe noi ne interesează situaţia copiilor, iar acum aceştia sunt acum în afara oricărui pericol. Ceea ce este şi mai important pentru noi la acest moment este că ei nu prezintă leziuni fizice. Au fost supuşi unui control medical de către asistenţii maternali, dar despre traumele psihice vom putea vorbi ulterior, pentru că ele sigur există şi probabil că vor persista mult timp, ţinând cont că agresiunea a venit din partea tatălui. Persoana care trebuia să le ofere cea mai multă ocrotire şi cea mai multă grijă a făcut exact contrariul”, a dăaugat Ciprian Groza. Ştirea iniţială

Un bărbat din satul gălăţean Fântâni este cercetat penal după ce şi-a bătut cu bestialitate copiii în vârstă de 2 şi 5 ani, a filmat oribila faptă, apoi a trimis filmarea soţiei lui, care este în Anglia, la muncă.

Cazul a ajuns în atenţia Poliţiei şi a Protecţiei Copilului la sesizările făcute de soţia bărbatului, dar şi de postul de televiziune Kanal D, căreia femeia i-a trimis imaginile şocante.

Bărbatul, pe nume Ovidiu Popa (41 ani) ar fi recurs la acest gest şocant deoarece soţia, aflată la muncă în Anglia, l-a anunţat că l-a părăsit şi că trebuie să se descurce cum ştie cu copiii. Trebuie spus că, potrivit autorităţilor, femeia a plecat de acasă tot din cauza violenţelor repetate la care a fost supusă.

Se pare că bărbatul a încercat mai întâi să se să se sinucidă, apoi s-a filmat în timp ce-i agresează pe cei doi micuţi. "Băi, vă omor, băi bulangiilor", se aude ţipând bărbatul în timp ce-i loveşte pe copii cu pumnii şi cu palmele.

Poliţia a confirmat că deschis un dosar pentru lovire şi alte violenţe împotriva membrilor familiei. Bărbatului i-a fost interzis să se apropie de cei doi minori timp de cinci zile, iar cei doi copii au fost preluaţi de Protecţia Copilului Galaţi.

Vom reveni cu amănunte.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: