Contrabanda cu ţigări s-a mutat la bar. Cum îşi comercializau contrabandiştii marfa fără să dea nimic de bănuit

Contrabanda cu ţigări
s-a mutat la bar. Cum îşi comercializau contrabandiştii marfa fără să dea nimic
de bănuit

Foto: arhivă Adevărul

Procurorii au trimis în judecată o grupare formată din cinci persoane, printre care se numără patroana unui bar din Galaţi, angajatul unui alt bar, doi contrabandişti şi un intermediar, pentru contrabandă calificată.

Membrii grupării au venit cu o metodă pe cât de simplă, pe atât de eficientă pentru a vinde ţigări de contrabandă chiar în centrul Galaţiului, fără să dea nimic de bănuit. 

Astfel, Iancu Meir, unul dintre membrii grupării, a colectat  ţigări de contrabandă de la diverşi cetăţeni moldoveni, pe care ulterior le-a plasat la două baruri din Galaţi, unul administrat de Gina Moişanu, ţigările ajungând şi la Ştefan Cătălin Puiu, angajat al unui alt bar din centrul Galaţiului. 
 Cei doi au vândut clienţilor ţigări de contrabandă timp de cinci luni de zile, în perioada 24.04.2018 – 20.09.2018.  

”Inculpata Moişanu Gina, în calitate de administrator al unui bar situat în zona centrală a municipiului Galaţi, în perioada 24.04.2018 – 20.09.2018 a colectat de la inculpatul Iancu Meir, cantitatea de 1.206 pachete de ţigări fără timbre de acciză româneşti mărcile Ashima, King şi Winston Blue, provenite din contrabandă, bunuri pe care ulterior le-a pus în vânzare consumatorilor barului. Inculpatul Puiu Ştefan Cătălin, angajat al unui bar situat în zona centrală (vis-a-vis de barul inculpatei Moişanu Gina) în perioada 24.04.2018 – 20.09.2018 a colectat de la inculpaţii Iancu Meir şi Hîncu Marian ţigări provenind din contrabandă, iar de la inculpatul Chiosa Gabriel cincisprezece sticle de votcă provenind din contrabandă, pe care ulterior le-a pus în vânzare în incinta barului”, menţionează procurorul de caz în rechizitoriu.
 
Marian Hîncu şi Gabriel Chiosa se ocupau de colectarea, transportul şi plasarea ţigărilor, dar şi a alcoolului provenit din contrabandă, către cele două baruri din centrul Galaţiului. 
 
”Inculpatul Hîncu Marian, în perioada 24.04.2018 – 20.09.2018 a colectat, transportat şi vândut inculpaţilor B.F. şi Puiu Ştefan Cătălin cantitatea de 122 pachete de ţigări fără timbre de acciză româneşti marca King, Elegance şi Corset, provenite din contrabandă.  Inculpatul Iancu Meir, în perioada 24.04.2018 – 20.09.2018 a colectat de la cetăţeni de naţionalitate moldoveană şi ţigări provenind din contrabandă pe care ulterior le-a vândut inculpaţilor Moişanu Gina, Puiu Ştefan Cătălin şi B.F., probele administrate stabilind ca fiind traficată cel puţin cantitatea de 1.206 pachete de ţigări fără timbre de acciză româneşti mărcile Ashima (613 pachete), King (600 pachete) şi Winston Blue (6 pachete). Inculpatul Chiosa Gabriel, în perioada 24.04.2018 – 20.09.2018 a colectat, transportat şi vândut către administratorii celor două baruri cantitatea de 13 pachete de ţigări fără timbre de acciză româneşti marca Ashima şi 22 de sticle de alcool la 1 litru marca „Hlibny Dar”, bunuri care proveneau din contrabandă”, se precizează în actul de inculpare.
 
Direcţia Generală Regională Vamală s-a constituit parte civilă în proces cu suma de 15.517 de lei, cele cinci persoane puse sub acuzare achitând integral prejudiciul.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: