Consiliul Judeţean al Elevilor din Galaţi ajută elevii săraci să îşi cumpere tablete pentru a avea acces la orele online

Consiliul Judeţean al
Elevilor din Galaţi ajută elevii săraci să îşi cumpere tablete pentru a avea
acces la orele online

Foto: Consiliul Judeţean al Elevilor Galaţi

Iniţiativa a fost demarată pentru a sprijini elevii din medii defavorizate care nu beneficiază de instrumentele digitale necesare pentru a participa la orele online şi la activităţile extraşcolare pe care obişnuiau să le desfăşoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul Judeţean al Elevilor Galaţi, unica structură de reprezentare a elevilor gălăţeni, demarează împreună cu Fanbook Ambasador, proiectul „iPad. iCarte. iParte”, cu scopul de a sprijini elevii din medii defavorizate care nu beneficiază de instrumentele digitale necesare pentru a participa la orele online şi la activităţile extraşcolare pe care obişnuiau să le desfăşoare.

Sistemul educaţional românesc se doreşte a fi echitabil, însă o astfel de caracterizare este departe de adevăr dacă ţinem cont de elevii care, din luna martie a anului şcolar anterior, au întrerupt actul educaţional pentru că nu dispun de dispozitivele necesare pentru a-l accesa, atunci când acesta se desfăşoară exclusiv online. 

Accesul la educaţie al elevilor trebuie asigurat de factorii decizionali care şi-au asumat educaţia ca fiind prioritară pentru mandatul pe care îl exercită. Însă, avand în vedere contextul epidemiologic actual şi implicarea precară a factorilor decizionali, Consiliul Judeţean al Elevilor Galaţi, alături de Fanbook Ambasador, a considerat necesară iniţiativa de strângere de fonduri pe care au demarat-o. 

În urma atingerii pragului propus, suma va fi alocată pentru cumpărarea unor dispozitive digitale pentru elevii din şcolile cu numărul 18, 16 şi 24, partenere ale clubului de lectură iniţiat de Fanbook Ambasador. 

Cei care îşi doresc ca procesul de învăţare-predare să se realizeze într-un mod unitar şi beneficiază de resursele necesare pentru a contribui în cadrul proiectului, pot dona prin transfer bancar la IBAN RO78 INGB 0000 9999 0452 2423, Asociaţia CSR Mindset, menţionând cauza transferului: proiectul „iPad, iCarte, iParte”.

De asemenea, persoanele care dispun de device-uri pe care vor să le doneze pentru a asigura accesul la educaţia elevilor din judeţul Galaţi, o pot face atât consultând pagina de Facebook a Consiliului Judeţean al Elevilor Galaţi, sau a Fanbook Ambasador, cât şi prin accesarea evenimentului proiectului: https://www.facebook.com/events/1052771215187500/.

„Nu putem să aducem în discuţie echitatea unui sistem educaţional, atunci când acesta a lăsat pe dinafară un procent covârşitor de elevi, printre care se numără, din păcate, şi principali beneficiari ai mediului educaţional din judeţul Galaţi. Echipa Consiliului Judeţean al Elevilor Galaţi şi-a luat angajamentul de a milita întotdeauna pentru elevii pe care îi reprezintă, iar demersul desfăşurat în parteneriat cu Fanbook Ambasador este modalitatea noastră de a acţiona în detrimentul celor pe care sistemul i-a dezamăgit.”, a declarat Aura-Maria Badiu, preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Galaţi.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Inspectoratul Şcolar cumpără tablete pentru aproape 1.800 de elevi din judeţul Hunedoara

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările