Conferinţă internaţională în domeniul nanopolimerilor, biopolimerilor şi nanotehnologiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nume marcante din domeniul prelucrării polimerilor şi-au anunţat prezenţa la conferinţă Foto: UGAL
Nume marcante din domeniul prelucrării polimerilor şi-au anunţat prezenţa la conferinţă Foto: UGAL

În perioada 21-23 septembrie 2017, Centrul de Excelenţă Prelucrarea Polimerilor din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi va organiza, sub egida Academiei de Ştiinţe Tehnice din România, a Societăţii Române de Reologie şi a AGIR, a patra ediţie a Conferinţei Internaţionale "Polymers Processing in Engineering – PPE 2017".

A patra Conferinţă Internaţională PPE 2017 continuă seria manifestărilor ştiinţifice în domeniu, organizate la Universitatea “Dunarea de Jos” din Galaţi (workshop urile anuale - progrese în fabricarea şi controlul produselor din materiale polimerice. Ediţia a IX-a, simpozioane, seminarii).

”Materialele polimerice ocupă un rol de primă importanţă în domeniul cercetării, dezvoltării şi inovării, fapt pentru care PPE 2017 aduce în atenţia specialiştilor noi materiale, tehnici şi programe de calcul pentru simularea proceselor de prelucrare, cercetări privind comportarea şi performanţele unor repere în diverse medii precum şi tendinţele evoluţiei tehnologiilor de prelucrare şi caracterizare a materialelor plastice”, a declarat profesorul universitar Cătălin Fetecău.

Conferinţa va avea următoarele secţiuni:

-Reologie şi reometrie;

-Biopolimeri si biotehnologii;

-Nanopolimeri si nanotehnologii;

-Polimeri ecologici şi reciclare;

-Comportarea mecanică a polimerilor şi compozitelor polimerice;

-Procese de prelucrare a materialelor polimerice;

-Aplicaţii ale polimerilor în industrie;

-Comportarea compozitelor polimerice din perspectiva mecanicii ruperii;

-Modelare şi simulare numerică.

Preşedinţia conferinţei va fi asigurată de profesoara Loredana Santo de la Universitatea Tor Vergata din Roma, Italia. Din comitetul stiinţific al conferinţei fac parte personalităţi marcante din SUA, Germania, Franţa, Italia, Belgia Potugalia, Spania, Polonia, Brazilia, Israel, Turcia şi România.

La conferinţă vor participa şi reprezentanţi ai unor importante firme de profil. În spaţiul cultural deschis la galeriile de artă ”Nicolae Mantu”, corp D - parter, va putea fi vizionată expoziţia cu realizările copiilor între 8 şi 14 ani, participanţi în proiectul “3D Mind – dezvoltarea prin joc a inteligenţei spaţiale”, care a fost realizat  în cadrul Centrului de Excelenţă Prelucrarea Polimerilor - Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi.

Cu prilejul desfaşurării conferinţei PPE 2017, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi va acorda titlul de Doctor Honoris Causa academicianului Bogdan C. Simionescu.

Deschiderea lucrărilor Conferinţei PPE 2017 va avea loc pe 21 septembrie, ora 9,00, la Facultatea de Inginerie, Corp D, Sala D12, Et. 1, strada Domnească nr. 111. Festivitatea de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa academicianului Bogdan C. Simionescu va avea loc pe 22 septembrie, ora 12.15, la sediul Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi, Sala Senatului, Parter, strada Domnească, nr. 47.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite