Concurs de grădinărit pentru asociaţiile de proprietari din Galaţi. Ce premii pune la bătaie Primăria

Concurs de grădinărit pentru asociaţiile de proprietari din Galaţi. Ce premii pune la bătaie Primăria

Autorităţile speră că vor reactiva spiritul de gospodar  al locuitorilor FOTO Arhivă Adevărul/Costel Crângan

Înscrierile în concurs încep pe 15 martie şi ţin până pe 15 aprilie. Competiţia propriu-zisă are loc până pe 5 iunie, iar rezultatele vor fi anunţate pe 11 iunie, premierea având loc patru zile mai târziu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Galaţi şi-a propus să stimuleze gospodarul ascuns din locuitorul de la bloc, aşa că a organizat un concurs de grădinărit destinat asociaţiilor de proprietari. Printre premiile puse la bătaie la concursul „Galaţi - oraşul meu, oraşul nostru!” se numără o maşină electrică de tuns iarba, un foarfece electric de tuns gard viu şi două seturi de grădinărit.

Competiţia se va desfăşura în perioada 15 martie - 15 iunie 2020, iar la ea se pot înscrie numai asociaţiile de proprietari/ locatari care au încheiat Convenţia privind întreţinerea spaţiilor verzi şi chiar efectuează lucrări de întreţinere a acestora, dar şi a aleilor şi trotuarelor aflate în vecinătatea imobilelor.

Aflat în dezbatere publică în toamna anului trecut, concursul de amenajat şi îngrijit spaţiile verzi aferente blocurilor de locuinţe a primit deja şi votul aleşilor locali. Aceştia au aprobat regulamentul de concurs, urmând ca primarul să stabilească, prin dispoziţie, comisia de monitorizare-jurizare.

Asociaţiile de proprietari/ locatari se vor putea înscrie depunând la Registratura generală a municipiului o cerere însoţită de maximum cinci fotografii cu spaţiile verzi întreţinute.

După realizarea lucrărilor de amenajare, grădinile de la parterul blocurilor vor fi verificate şi punctate de comisia de jurizare. Vor fi evaluate „integrarea armonioasă în ansamblul zonei, coerenţa stilistică a elementelor ansamblului, originalitatea, estetica, aportul ecologic”, dar vor conta şi amenajarea şi „curăţarea aleilor, trotuarelor şi a zonei de intrare în bloc”.

Calendarul concursului este următorul: înscrierea se va putea face în perioada 15 martie - 15 aprilie, jurizarea este programată în intervalul 20 aprilie - 5 iunie, pe 11 iunie vor fi anunţate rezultatele finale, iar pe 15 iunie vor fi înmânate premiile. Acestea vor fi produse/ obiecte destinate lucrărilor de întreţinere a spaţiilor verzi şi vor fi asigurate de către sponsorii concursului.

Potrivit regulamentului, premiul I constă într-o maşină de tuns iarba în valoare de 400 de lei, premiul II - foarfece electric de tuns gardul viu, premiul III - trimer electric şi greblă, iar menţiunile vor consta în două seturi de grădinărit, în valoare de câte 100 de lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: