Concurs de educaţie pentru Mediu, deschis pentru şcolile gimnaziale. Cele mai bune proiecte vor fi premiate

Concurs de educaţie pentru Mediu, deschis pentru şcolile gimnaziale. Cele mai bune proiecte vor fi premiate

FOTO Arhivă Adevărul

Valoarea totală a premiilor este de 22.000 de lei. Competiţia „Marea voluntariadă naţională de Mediu a şcolarilor” va avea loc în perioada aprilie-mai 2019. Şcolile interesate se pot înscrie până pe 29 ianuarie 2019.

Peste 100 de şcoli gimnaziale de la nivel naţional vor putea participa la competiţia „Marea voluntariadă naţională de Mediu a şcolarilor”, ocazie cu care 31.500 şcolari vor avea acces la multiple acţiuni de educaţie pentru protejarea mediului înconjurător.

„Marea Voluntariadă naţională de mediu a şcolarilor” este un proiect organizat de Asociaţia Semper Musica, Filiala Tecuci, în parteneriat cu Asociaţia Semper Musica Bucureşti, finanţat prin proiectul „No PLANet B”, derulat de Asociaţia Serviciul Apel în cadrul unui parteneriat internaţional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin programul DEAR.

Potrivit organizatorilor, competiţia naţională de mediu va include 10 acţiuni de mediu predefinite (ecologizări, plantări, reciclări, sesiuni nonformale de educaţie pentru mediu etc) pe care şcolile participante le pot repeta ori de câte ori doresc şi pentru care vor primi puncte specifice. 

De asemenea, cele 105 şcoli participante vor primi materialele necesare pentru o parte dintre acţiunile de educaţie pentru mediu: mănuşi de unică folosinţă şi saci pentru ecologizări, arbuşti pentru plantări, planşe educaţionale pentru sesiunile nonformale de mediu etc.

În urma realizării acţiunilor predefinite de educaţie pentru mediu, în perioada aprilie-mai 2019, primele cinci şcoli care adună cele mai multe puncte vor fi premiate cu premii la alegere, în produse, în valoare totală de 22.000 lei. Şcolile interesate de competiţia naţională se pot înscrie până pe 29 ianuarie 2019. Formularul de înscriere poate fi completat aici.  

„Prin competiţia naţională pe care o vom organiza, vom implica în acţiuni de educaţie pentru mediu 31.500 elevi din 21 de judeţe, din cadrul a 105 şcoli. Ceea ce este important de reţinut este faptul că din cele 105 şcoli, care vor fi selectate pentru competiţie, 40% vor fi şcoli gimnaziale din mediul rural. De asemenea, dincolo de premiile oferite, cele 105 şcoli participante primesc şi KIT-uri gratuite cu materiale pentru acţiunile de mediu pe care le vor organiza. Astfel, şcolile participante nu vor fi puse în situaţia de a-şi folosi resursele proprii, şi aşa limitate, pentru a participa la competiţie.” a spus Bogdan Istrate, preşedintele Asociaţiei Semper Musica, Filiala Tecuci.

Competiţia „Marea voluntariadă naţională de Mediu a şcolarilor” va avea loc în perioada aprilie-mai 2019.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: