Concert al trupei „Proconsul”, vineri seară, la Galaţi. Publicul va putea asculta live cele mai tari piese ale formaţiei

Concert al trupei „Proconsul”, vineri seară, la Galaţi. Publicul va putea asculta live cele mai tari piese ale formaţiei

Proconsul în concert FOTO Adevărul

Evenimentul are loc în clubul Teatris, situat în centrul Galaţiului, în apropiere de parcul Eminescu (fostul cinema Popular). Preţul unui bilet este de 65 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vineri seară, autorii de muzică bună din Galaţi au ocazia să asiste la un concert live susţinut de cunoscuta trupă „Proconsul”, care va cânta cele mai tari piese ale ei.

Evenimentul are loc de la ora 21,00 în clubul Teatris (fostul cinema Popular) situat în centrul oraşului, în apropierea parcului Eminescu.

Preşul unui bilet este de 65 de lei.

Despre Proconsul

Proconsul este una dintre mai apreciate formaţii de pop rock din România.

După cum se caracterizează singuri membrii trupei pe site-ul lor oficial, „aventura numită PROCONSUL a început din pură pasiune pentru muzică”. 

La început, membrii s-au reunit sub numele de “Take Five” (din 1994 până în 1998, au cantat sub acest nume în Suedia), dar în 1999 au ales sa isi schimbe numele in PROCONSUL, au lansat maxi-single-ul de succes “De la ruşi” şi au început să compună primele piese originale.

În anul 2000, lansează hitul “Cerul”, piesă care a fost declarata printre primele 15 cele mai frumoase cantece compuse vreodata in Romania. In acelasi an apare piesa “Fără prieteni”, inspirată din perioada grea prin care trecea formatia, ca urmare a hotararii de a renunta la cantatul in cluburi si in Suedia.
 
Au fost atunci nevoiţi să îşi vândă din echipamente din cauza lipsei banilor şi pentru a putea rămâne împreună. Fără ştirea colegilor, Dragoş Dincă a trimis, în acel an, piesa”Cerul” la preselecţie la Mamaia şi le-a făcut o adevărată supriză colegilor săi, Proconsul calificandu-se la sectiunea Creatie si clasandu-se pe locul 3.
 
Tot in acest an, Dragos, tot fara stirea celorlalti trimite două cantece, “Cerul” si “Mi-ai luat inima” la preselectia pentru “Cerbul de Aur” si Proconsul intra in concurs, fiind prima formatie romaneasca pop rock care castiga marele trofeu “Cerbul de Aur”. În acelaşi an apare şi albumul “Tatuaj” in care sunt incluse piesele “Cerul”, “Fata cu tatuaj”, “De la Ruşi”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările