Concert de jazz, vineri seară, la Galaţi. Capul de afiş este ţinut de cunoscutul artist Mircea Tiberian

Concert de jazz, vineri seară, la Galaţi. Capul de afiş este ţinut de cunoscutul artist Mircea Tiberian

Mircea Tiberian. FOTO Adevărul

Concertul se numeşte „La margine de Bucureşti” şi debutează cu o serie de şlagăre celebre ale perioadei interbelice, reorchestrate în maniera de jazz de către Mircea Tiberian şi interpretate de Nadia Trohin. În partea a doua vor fi interpretate piese de jazz din repertoriul internaţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vineri, 18 martie 2016, iubitorii jazz-ului vor avea ocazia să asiste la un spectacol extraordinar susţinut de trei artişti foarte cunoscuţi: Mircea Tiberian (pian), Nadia Trohin (voce) şi Cătălin Milea (saxofon). Evenimentul are loc la hotelul Magnus din Galaţi (În Micro 20), cu începere de la ora 20,00.

Mircea Tiberian, cunoscut pianist şi compozitor de jazz , are numeroase turnee efectuate în Statele Unite, Germania , Franţa şi Austria, precum şi o bogată activitate concertistică şi discografică.

Este fondatorul şi coordonatorul secţiei de jazz din cadrul Universităţii de Muzică din Bucureşti. În 1987 obţine premiul „Muzicianul român al anului”,  iar în 1990, 1996 şi 2000 câştigă Premiul Uniunii Compozitorilor din România .

Nadia Trohin , născută la Chişinău, vine în România la începutul anilor 2000 cu trupa Milenium. După o vreme Nadia se hotărăşte să rămână în România şi să studieze la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Potenţialul tinerei artiste este descoperit şi şlefuit de Mircea Tiberian, care o îndrumă spre calea jazz-ului. Anii trec, Nadia îşi termină studiile, se înscrie la masterat, iar anul 2011 îi aduce şi prima ei apariţie discografică alături de un prestigios grup de instrumentişti: profesorul ei, apreciatul pianist şi compozitor de jazz Mircea Tiberian, basistul american Chris Dahlgren şi bateristul german Maurice de Martin.

Muzica este ghidată de o idee aparţinând lui Mircea Tiberian şi retrasează în spirit jazz-istic, cele mai cunoscute şi iubite cântece interbelice. Piese precum „Du-mă acasă, măi tramvai” sau „Vrei să ne–ntâlnim sâmbătă seara” sunt ingenios şi inedit dezvoltate, cu fantezie şi pasiune în suflul de „contemporary jazz”, pulsând între avangardă şi clasic.

Celor doi li se adaugă Cătălin Milea, unul dintre cei mai talentaţi saxofonişti de jazz din România, care întregeşte excepţionalul spectacol creat de Nadia si Mircea Tiberian.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările