Concedieri la şantierele navale Damen, din cauza pandemiei. 870 de angajaţi din România vor fi daţi afară

Concedieri la şantierele navale Damen, din cauza pandemiei. 870 de angajaţi din România vor fi daţi afară

Vedere de ansamblu Damen Galaţi FOTO Damen Grup

Grupul Damen deţine 36 de şantiere navale, dintre care două în România, la Galaţi şi Mangalia, acestea fiind, de altfel, şi cele mai mari unităţi de producţie ale concernului olandez.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii grupul naval Damen au transmis, miercuri, 5 august 2020, că la nivelul companiei vor fi operate o serie de restructurări care vor duce la disponibilizarea a 1.050 de angajaţi, dintre care 870 de la şantierele româneşti Mangalia şi Galaţi.

„La ȋnceputul acestui an, Grupul Damen a prezentat un plan ambiţios de viitor pornind de la perspectiva navigaţiei ȋn condiţii de zero emisii de carbon dar şi a digitalizării şi standardizării platformelor de lucru. Ȋn acest scop, grupul a demarat deja investiţii specifice. Cu toate acestea, pretul scăzut al petrolului a determinat parţial, o ȋncetinire a activităţii ȋn segmentul offshore. Acest factor, coroborat cu consecinţele epidemiei COVID-19, conduce la necesitatea unor schimbări organizaţionale pe termen scurt, menite să asigure adaptarea companiei la noua realitate. Drept urmare, grupul va disponibiliza ȋn jur de 1.050 angajaţi din ȋntreaga lume”, a informat compania.

Modificările organizaţionale vizează, ȋn cea mai mare parte, divizia de Nave Medii. Ȋn România, se va proceda la disponibilizarea unui număr de 870 de angajaţi, ȋn vreme ce ȋn Olanda, cifra disponibilizărilor este de 173. 

„Se estimează că numărul acestora va putea fi limitat prin intermediul proiectelor de mobilitate internă din cadrul filialelor noastre din grup. S-a solicitat avizul consiliilor de lucru relevante, concomitent cu consultarea sindicatelor din România şi din Olanda. Nu excludem posibilitatea ca şi alte schimbări organizaţionale să se dovedească a fi necesare. Toate sunt măsuri dificile, cu impact atât asupra afacerii noastre de familie, cât şi asupra angajaţilor noştri. Cu toate acestea, schimbările sunt necesare pentru a putea menţine un climat sănătos ȋn companie şi a beneficia de bunele perspective ale proiectelor potenţiale pe termen lung din diverse sectoare ale pieţei construcţiilor şi reparaţiilor de nave”, a mai informat Damen Group.

Damen Shipyards Group operează 36 de şantiere navale şi de reparaţii, având 12 000 de angajaţi în întreaga lume. Damen a livrat până acum mai mult de 6 500 de nave în peste 100 de ţări, furnizând anual aproximativ 175 de nave către clienţi din întreaga lume. Pe baza conceptului său original şi standardizat de proiectare a navelor, Damen reuşeşte să garanteze o calitate consecventă.

Vă mai recomandăm şi:

Spărgătorul de gheaţă de 2 miliarde de dolari, construit în România, a eşuat pe Dunăre în timp ce era livrat

Scandalul corvetelor pentru Marina Militară a României. Cum a reacţionat Damen Grup la decizia judecătorilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările