Reacţia Blue Air după incidentul aviatic petrecut deasupra Mediteranei: un avion cu 100 de români a fost forţat să aterizeze la Palermo

Reacţia Blue Air după incidentul aviatic petrecut deasupra Mediteranei: un avion cu 100 de români a fost forţat să aterizeze la Palermo

Avionul implicat în accidentul aviatic FOTO Vali George

Incidentul s-a produs joi dimineaţă, când o aeronavă de pasageri care zbura pe ruta Bacău-Catania a fost nevoită să aterizeze de urgenţă la Palermo. Pasagerii au povestit că avionul s-a înclinat brusc deasupra Mării Mediterane, a pierdut altitudine, iar bagajele au căzut peste oameni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania Blue Air a confirmat incidentul aviatic petrecut joi dimineaţă. 
 
„Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, zborul Blue Air 0B2945 care a decolat, astăzi, de la Bacău cu destinaţia Catania a fost nevoit să realizeze o oprire pe aeroportul de rezervă Palermo, unde cei 126 de pasageri şi cei 6 membri ai echipajului au aterizat în siguranţă. Cauza exactă în urma căreia aeronava Boeing 737 a fost nevoită să-şi întrerupă cursa a fost, în principal, vântul puternic în rafale cu fenomenul de forfecare, cât şi turbulenţele severe în apropierea aeroportului”, a transmis compania.
 
Din fericire nu au existat răniţi, însă pasagerii au declarat pentru „Adevărul” că au trecut prin momente grele, dar că pilotul a avut o mare prezenţă de spirit şi a adus avionul la sol în siguranţă. Imediat după încheierea acestor fenomene meteo, aeronava şi-a continuat zborul cu destinaţia Catania, unde a preluat pasagerii zborului de retur Catania - Bacău.
 
„Încă o dată, dorim să subliniem angajamentul companiei Blue Air care, în astfel de situaţii, reuşeşte să-şi păstreze promisiunea în faţa pasagerilor şi să-i transporte în siguranţă la destinaţie”, a precizat Blue Air.

Oficialii companiei susţin că nu s-a pus problema afectării securităţii pasagerilor. ”În niciun moment zborului, siguranţa pasagerilor şi a echipajului nu a fost pusă în pericol. Aeronava nu a fost şi nu a declarat aterizare de urgenţă / stare de urgenţă / situaţie de urgenţă. Apropierea în vederea aterizării la Catania s-a desfăşurat conform procedurilor standard, fără nicio deviere, iar comandantul, experimentând condiţiile meteo nefavorabile, a decis întreruperea procedurii de aterizare şi redirecţionarea spre aeroportul de rezervă Palermo”, se arată în comunicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: