Comercianţii din Galaţi, în vizorul poliţiştilor locali. Au fost aplicate sute de amenzi, a căror valoare totală depăşeşte 70.000 de lei

Comercianţii din
Galaţi, în vizorul poliţiştilor locali. Au fost aplicate sute de amenzi, a
căror valoare totală depăşeşte 70.000 de lei

Foto: arhivă Adevărul

Oamenii legii au verificat 137 de firme cu sediul pe bulevardul George Coşbuc din Galaţi şi pe străzile limitrofe. Au fost vizaţi toţi agenţii economici din zonă, indiferent de domeniul de activitate (depozite de materiale de construcţii, spălătorii auto, depozite de material lemnos).

La finalul acţiunilor de control, care s-au desfăşurat pe o perioadă de o lună de zile, poliţiştii locali au aplicat 69 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de 65.000 de lei.

”Cele mai multe amenzi, 64 la număr, au fost date, conform prevederilor HCL 260/2018, pentru comerţ neautorizat (lipsa autorizaţiilor de funcţionare). Au mai fost aplicate sancţiuni operatorilor economici în baza Legii 12/1990, pentru comerţ în zone necorespunzătoare şi în baza OG 99/2000, pentru derularea de activităţi comerciale fără a deţine autorizaţiile prevăzute de lege. Pe toată durata acţiunilor de control, poliţiştii locali au avut în atenţie modul în care operatorii economici respectă legislaţia în vigoare cu privire la derularea activităţilor comerciale la nivelul municipiului Galaţi”, a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

O altă acţiune recentă, cu participarea poliţiştilor locali din cadrul Serviciilor Control Activităţi Comerciale şi Protecţia Mediului, a avut loc în Piaţa Micro 19/ Aleea Comerţului şi parcarea ADP din Galaţi, vizaţi fiind operatorii economici şi persoanele fizice care îşi desfăşoară activitatea în aceaste zone. Oamenii legii au verificat respectarea normelor legale privind activităţile comerciale şi de mediu desfăşurate în zonele menţionate.

Pentru comerţ în zone necorespunzătoare şi lipsă documente de provenienţă a mărfii, poliţiştii locali au aplicat şase sancţiuni contravenţionale, în sumă de 6.000 de lei şi au confiscat 130 de kilograme de legume şi fructe. Pe segmentul de mediu, poliţiştii locali verifică modul de gestionare al deşeurilor.

De asemenea, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale au acţionat în Piaţa Micro 39, tot în vederea depistării persoanelor care desfăşoară activităţi de comerţ neautorizat. Cu această ocazie, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, conform legii 12/1990, OG 99/2000 şi HCL 260/2018, în valoare totală de 9.000 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: