Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi opreşte pentru o lună activitatea de pe fluxul cald de producţie

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi opreşte pentru o lună activitatea de pe fluxul cald de producţie

Arcelor Mittal FOTO Arhiva Adevărul

Oprirea este determinată de finalizarea unei investiţii majore, care se ridică la circa 30 de milioane de euro. Modernizările vor creşte eficienţa producţiei şi calitatea produselor, dar şi siguranţa în muncă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, cel mai mare angajator din Moldova, anunţă oprirea temporară a fluxului cald de producţie pentru lucrări planificate şi extinse de investiţii şi mentenanţă.

„Scopul acestui pachet complex de modernizări este de a îmbunătăţi calitatea produselor şi serviciilor pentru clienţi dar şi de a întări securitatea şi sănătatea în muncă”, a precizat conducerea companiei. 

Lucrările, în valoare de aproximativ 30 de milioane de euro (bani asiguraţi din bugetul concernului), se concentrează mai ales asupra Oţelăriei şi vor include un nou convertizor, un nou cap de turnare la Maşina de Turnare Continuă nr. 4, un pod rulant de mare capacitate şi altele.

„Oprirea va dura aproximativ patru săptămâni, dar nu va afecta clienţii şi nici activitatea laminoarelor, datorită pregătirilor prealabile”, a mai precizat ArcelorMittal.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: