Cod portocaliu de inundaţii în judeţele Galaţi, Bacău, Vrancea şi Vaslui. Ce râuri se estimează că vor ieşi din matcă

Cod portocaliu de inundaţii în judeţele Galaţi, Bacău, Vrancea şi Vaslui. Ce râuri se estimează că vor ieşi din matcă

FOTO Arhivă Adevărul

Avertizarea de cod portocaliu a fost emisă de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi este valabilă vineri, 24 mai, până la ora 22,00. Vor fi ploi torenţiale, vijelii şi descărcări electrice în toată jumătatea de sud a Moldovei.

Hidrologii au emis, vineri, o avertizare cod portocaliu de inundaţii pentru judeţele Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi. Avertizarea este valabilă până la ora 22.00.

”Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Bârlad – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Crasna, Siret – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Bârlad, Prut – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Fălciu, judeţele Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi”, a transmis, vineri, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursa citată a precizat că fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare în bazinele superioare şi mijlocii ale râurilor: Hobana, Suhu, Geru şi Chineja.

Avertizarea este valabilă până la ora 22.00.

De altfel, potrivit meteorologilor, până vineri seară, sunt aşteptate averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, cu aspect de vijelie, şi, izolat, căderi de grindină.
Fenomenele periculoase pot apărea în întreaga ţară, dar, mai ales, în est, sud-est, nord şi centru.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: