Cod galben de ninsori, viscol şi frig în sudul Moldovei. Atenţionarea este valabilă până vineri seară

Cod galben de ninsori, viscol şi frig în sudul Moldovei. Atenţionarea este valabilă până vineri seară

FOTO Infografie ANM

Meteorologii spun că trebuie să ne aşteptăm la ninsori abundente, la intensificări ale vântului (chiar viscol pe alocuri) şi la o vreme deosebit de rece în comparaţie cu media multianuală a temperaturilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând de joi, de la ora 14,00, Galaţiul se va afla din nou sub Cod Galben de vreme rea. Atenţionarea meteorologilor se va menţine până vineri, la ora 20,00. Fenomenele vizate, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), sunt: ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi vreme deosebit de rece. 

În jumătatea de sud a Moldovei, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea  şi zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, ninsorile vor fi în extindere dinspre sud-vest şi în intensificare, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, iar temporar vântul va avea intensificări în medie cu 45-55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită şi spulberată.

În sudul şi în estul Dobrogei precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei. Vremea se va menţine deosebit de rece până la sfârşitul săptămânii, cu precădere în jumătatea de sud-est, unde intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzaţia de frig, avertizează meteorologii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: