Circulaţia troleibuzelor, închisă temporar la Galaţi după ce un stâlp al reţelei a fost rupt de un şofer beat

Circulaţia troleibuzelor, închisă temporar la Galaţi după ce un stâlp al reţelei a fost rupt de un şofer beat

Accident de circulaţie în centrul Galaţiului FOTO GSDG

Accidentul s-a produs azi-noapte, când un autoturism scăpat de sub control s-a izbit violent de un stâlp din zona Potcoava de Aur. Respectivul stâlp fusese schimbat acum mai puţin de un an, după un accident similar.

Circulaţia troleibuzelor a fost parţial întreruptă la Galaţi după ce un şofer beat a doborât la pământ un stâlp de electricitate din reţeaua de alimentare a mijloacelor de transport în comun. 

Accidentul s-a produs miercuri noapte, pe strada Brăilei, în zona Potcoava. Şoferul a fost testat pentru alcool, rezultatul fiind de 0,73 la mie în aerul expirat. A refuzat însă să i se recolteze probe de sânge, pentru a se stabili dacă era şi sub influenţa unor substanţe periculoase. În caz a fost deschis dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi refuz recoltare probe biologice.

Societatea Transurb SA informează că echipele  de intervenţie din cadrul societăţii lucrează la remedierea avariei, estimarea fiind că troleibuzele vor putea să circule din nou în jurul prânzului.

Interesant este stâlpul cu pricina a fost înlocuit în urmă cu mai puţin de un an, după un accident similar. De altfel, stâlpul este doborât aproape în fiecare an de şoferii neatenţi sau imprudenţi.

Dincolo de vinovăţia şoferilor, zona este predispusă la astfel de accidente dintr-un motiv simplu: strada Brăilei are până în intersecţia respectivă (pe sensul de mers spre Centru) trei benzi de circulaţie pe sens (dintre care una pentru stânga, una pentru înainte şi alta pentru înainte şi dreapta), iar după intersecţie are doar două benzi pe sens.

De asemenea, banda din dreapta nu este aliniată cu banda corespunzătoare de mers de după intersecţia cu strada Traian, fiind nevoie de un uşor viraj spre stânga pentru a evita stâlpul. Deşi autorităţile au discutat despre posibilitatea mutării stâlpului cu câţiva metri mai la vale (după breteaua dinspre Prelungirea Traian), totul a rămas la stadiul de discuţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: