Ciocolata fără zahăr, invenţie a cercetătorilor de la Universitatea din Galaţi. Cu ce a fost îndulcită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa:UDJ Galati
sursa:UDJ Galati

Veşti bune pentru iubitorii de ciocolată. Cercetătorii de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi au inventat ciocolata proteică cu lapte şi fără zahăr. Produsul este bogat în proteine şi nu conţine conservanţi.

„Visul iubitorilor de ciocolată a devenit realitate! Consumatorii au acum la dispoziţie un produs fără zahăr, bogat în proteine, ce are în compoziţie o serie de ingrediente speciale. Şi asta datorită muncii de mai bine de un an a unei echipe de cercetători de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, care a creat o reţetă de ciocolată proteică”, au anunţat reprezentanţii universităţii gălăţene.

Potrivit cercetătorilor gălăţeni, produsul nu are zahăr, nici conservanţi. Ba mai mult, conţine un procent ridicat de proteine echilibrate din punct de vedere al prezenţei aminoacizilor esenţiali.

Green Velvet – ciocolată proteică cu lapte

„Se numeşte astfel pentru că zahărul e înlocuit cu un îndulcitor natural 100%, patentat, GREEN SUGAR, pe bază de  frunze de Stevia Rebaudiana şi eritritol. Reţeta are la bază o mixtură proteică cu valoare biologică ridicată, formată din izolat proteic din zer şi proteine din mazăre sub formă de nuggets, ce conferă o textură plăcută, crocantă şi asigură mai mult de 20% din valoarea energetică a ciocolatei”, spun cercetătorii care au creat produsul.

Ciocolata proteică a fost concepută de o echipă de cadre didactice de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi formată din: şef lucrări dr. ing. Livia Patraşcu, prof. dr. ing. Iuliana Aprodu şi şef lucrări dr. ing. Ina Vasilean (directorul proiectului de cercetare).

Green Velvet este primul dintr-o serie de şase produse proteice optimizate din punct de vedere nutriţional, realizate în cadrul unui proiect de cercetare. Ciocolata proteică e disponibilă prin comandă online.

Vă recomandăm şi: 

Parteneriat pentru  crearea unui sistem inovativ de monitorizare a mediului  ce vizează schimbările asupra ecosistemelor bazinelor râurilor Nistru şi Prut

Criză de studenţi la Galaţi. Ingineria de la Dunărea de Jos a acoperit doar 17,9% dintre locurile scoase la concurs

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite