Cine sunt cei care vor primi, în 2019, „Premiul municipiului Galaţi”. Cum este argumentată alegerea lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Galaţi a decis, la sfârşitul săptămânii trecute, să acorde, pentru anul 2019, de nouă ori distincţia „Premiul municipiului Galaţi”. O vor primi doi profesori, două firme, trei ONG-uri, un student şi un elev olimpic.

Consilierii locali de la Galaţi au decis, în cadrul celei mai recente şedinţe de plen, acordarea distincţiei „Premiul Municipiului Galaţi”, ediţia 2019, pentru o serie de personalităţi, companii sau ONG-uri care s-au remarcat în domeniile lor de activitate. Iată ce argumente au fost luate în considerare la desemnarea lor.

Andrei Marian Stoian -  student la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi la Universitatea ”Ovidius” din Constanţa, pentru contribuţia sa la activităţile de cercetare ştiinţifică în domeniul asteroizilor apropiaţi Pământului şi al stelelor variabile, descoperind astfel, alături de echipa Observatorului Astronomic, şapte stele variabile (Galaţi V6, Galaţi V8-V13) şi devenind astfel unul dintre cei mai tineri descoperitori de stele variabile.

Prof. dr. ing. Iulian Gabriel Bîrsan - pentru proiectul Facultăţii Transfrontaliere, demarat în urmă cu 20 de ani, astfel încât s-au pus bazele înfiinţării la Cahul a unei facultăţi cu finanţare centralizată de la Universitatea "Dunărea de Jos".

Damen Shipyards -  agentul economic cu cele mai multe încadrări în muncă şi foarte implicat în societate, care a investit în prevenirea abandonului familial şi şcolar, recuperare, încurajare şi susţinerea educaţiei, a copiilor ce provin din medii sărace, dar şi a copiilor sau tinerilor cu dizabilităţi.

Centrul de zi - Fundaţia Inimă de Copil - Centrul de zi din Galaţi a susţinut în cursul anului 2019 un număr de 25 de copii din municipiul Galaţi, aflaţi în pericol de abandon şcolar, oferindu-le şanse egale la educaţie şi la viitor, consiliere psihologică şi servicii medicale.

Firma Alitec Solution SRL -  s-a remarcat prin sporirea şanselor de ocupare pe piaţa muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile, incluziunea socială fiind o preocupare majoră a acestei societăţi.

Daria Teodora Hărăbor -  unul dintre cei mai buni şi mai complecşi olimpici ai municipiului Galaţi. Perseverenţa, spiritul critic, creativitatea, abilitatea de a se forma şi de a lucra într-o echipă, dublate de deprinderile de muncă individuală se reflectă în premiile obţinute atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Dintre rezultatele remarcabile obţinute de eleva Daria Teodora Hărăbor menţionăm: medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie din Sri Lanka, obţinută în octombrie 2018, medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie de la Piatra Neamţ, în octombrie 2019.

Agriela Monica Măciuceanu - profesor de canto, coordonatoarea grupului ”Voces”. Prezenţa acestui grup de copii talentaţi pe scenele din afara graniţelor ţării au transmis un altfel de mesaj, prin care oraşul Galaţi, cultura şi spiritul acestuia au devenit cunoscute şi pe alte meleaguri.

Ştefania Tristiana Cojocaru - Preşedinte al Asociaţiei ”Tinerii şi Viitorul”, dar şi profesor de educaţie fizică şi sport. Ştefania Tristiana Cojocaru a ales ca, pe lângă orele de curs să desfăşoare şi activităţi extracurriculare cu copiii, în baza unor proiecte pe care le-a iniţiat şi organizat, ori la care a participat în calitate de partener. S-a implicat în foarte multe proiecte: Ziua Culturii Naţionale, Ziua Armatei, Ziua Pământului, Ziua Europei şi altele.

Fundaţia Comunitară - pentru proiectul Ştiinţescu, un program de finanţare pentru proiecte educaţionale non-formale, care susţine dezvoltarea pasiunii pentru ştiinţe şi tehnologie în rândul copiilor şi tinerilor din clasele 0-12, din judeţul Galaţi. Sunt finanţate proiecte inovatoare care pun accent pe educaţia STEAM (ştiinţă, tehnologie, inginerie, arte şi matematică) într-un mod atractiv, prin experienţă, şi care pregătesc generaţiile tinere. 

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite