Cinci dintre poliţiştii spăgari de la Rutiera Tecuci au fost reţinuţi şi duşi pentru arestare preventivă

Cinci dintre poliţiştii spăgari de la Rutiera Tecuci au fost reţinuţi şi duşi pentru arestare preventivă

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) s-a început urmărirea penală împotriva a şapte dintre cei 11 poliţişti de la Rutiera Galaţi şi Tecuci la domiciliile cărora s-au făcut percheziţii pe 31 ianuarie.

Dosarul de şpagă, trafic de influenţă şi fals în care Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îi cervcetează pe angajaţii Serviciului Rutier de la Galaţi şi Tecuci pare să fi intrat în linie dreaptă.

După ce, pe 31 ianuarie, procurorii anticorupţie au descins la domiciliile a 11 dintre poliţiştii vizaţi, iar 15 persoane au fost duse la audieri cu mandat de aducere, marţi seară a fost începută urmărirea penală în cazul a şapte dintre suspecţi, care au dobândit astfel calitatea de inculpaţi.

Cinci dintre aceştia au primit mandat de reţinere pentru 24 de ore, find trimişi miercuri, sub escortă, la Tribunalul Bucureşti, acolo unde s-au solicitat mandate de arestare preventivă pe motiv că există suspiciuni că lăsarea în libertate a inculpaţilor ar putea pune în pericol mersul anchetei.

Alţi doi poliţişti au fost puşi sub control judiciar pentru 60 de zile, în vreme ce ceilalţi patru au în continuare doar calitatea de suspect, la fel ca trei dintre persoanele care i-ar fi mituit în numeroase rânduri,  cu sume cuprinse între 100 şi 1.000 de euro, pe oamenii în uniformă pentru a li se „îndulci” actele de constatare a unor contravenţii sau infracţiuni la legislaţia rutieră.

„Persoanele în cauză sunt învinuite că au pretins şi primit diverse sume de bani de la conductori auto identificaţi săvârşind diverse contravenţii în trafic, pentru a trece în procesele verbale abateri mai uşoare decât cele comise şi, implicit, să aplice amenzi mai mici. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare/dare de mită, fals intelectual şi abuz în serviciu”, precizează Direcţia Generală Anticorupţie (DGA).

Alături de ofiţerii DGA, la percheziţii au participat şi lucrători ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR, precum şi lucrători ai IGJR – Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei şi I.J.J. Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările