Cinci cadre medicale de la Spitalul Militar de Urgenţă din Galaţi au fost confirmate pozitiv cu COVID-19

Cinci cadre medicale de la Spitalul Militar de Urgenţă din Galaţi au fost confirmate pozitiv cu COVID-19

Spitalul Militar din Galaţi FOTO C Crângan

Anunţul a fost făcut de Ministerul Apărării Naţionale. A fost începută o anchetă epidemiologică, toate persoanele care au intrat în contact cu cei depistaţi pozitiv fiind introduse în izolare. La spital va fi demarată procedura de dezinfecţie. Internările au fost sistate.

Este stare de alertă la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Aristide Serfioti" din Galaţi după ce cinci cadre medicale de acolo au fost confirmate pozitiv cu COVID-19. 

Conform unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale, cele cinci cadre medicale au fost testate alături de alte patru persoane, dar doar testele lor au ieşit pozitive. Deocamdată nu este cunoscută sursa de infectare primară în cadrul acestui nou focar, însă se fac verificări.

„În urma acestei situaţii, s-a dispus efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacţilor, iar pe timpul acesteia, posibilii contacţi sunt plasaţi în autoizolare, urmând a fi testaţi. S-a dispus, totodată, şi executarea dezinfecţiei de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecţiei, iar pe timpul executării acestei proceduri spitalul nu va mai primi pacienţi”, se arată în comunicatul MApN.

Potrivit informaţiilor transmise pe canale oficiale, în judeţul Galaţi ar fi confirmate 10 cazuri de infectare cu noul coronavirus. Este vorba de doi pacienţi veniţi din Italia (unul de 72 de ani, altul de 24 de ani), de cele trei asistente care au revenit pe 13 martie dintr-o excursie în Turcia şi cele cinci cadre medicale depistate acum.

Autorităţile nu au oferit deocamdată niciun fel de explicaţii legate de evoluţia stării de sănătate a celor 36 de persoane care se aflau în autocarul cu care s-au întors din Turcia cele trei asistente deja confirmate ca fiind infectate cu COVID-19.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: