Cinci accidente rutiere în două zile. Pietoni loviţi pe trecerile marcate cu zebră şi şoferi mult prea grăbiţi ca să respecte regulile de circulaţie

Cinci accidente
rutiere în două zile. Pietoni loviţi pe trecerile marcate cu zebră şi şoferi
mult prea grăbiţi ca să respecte regulile de circulaţie

Pietonii accidentaţi au fost spitalizaţi pentru a primi îngrijiri medicale Foto: arhivă Adevărul

Pe 12 decembrie, au fost înregistrate patru accidente rutiere, trei produse pe raza municipiului Galaţi şi unul în comuna Independenţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul accident a avut loc în jurul orei 10.30, când un bărbat de 66 ani, din Galaţi, conducând autoturismul pe bulevardul Dunărea, dinspre strada Brăilei, a surprins şi accidentat un pieton care se angajase în traversarea străzii pe marcajul pietonal. Bărbatul în vârstă de 71 ani a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În aceeaşi zi, în jurul orei 11.55, un autoturism condus de un bărbat de 34 ani, din Galaţi, deplasându-se pe strada Al. Măcelaru, nu a păstrat distanţa corespunzătoare în mers faţă de autoturismul din faţă şi, în dreptul Spitalului de Boli Infecţioase, a intrat în coliziune cu acesta. În urma impactului, autoturismul condus de o femeie de 34 ani a fost proiectat într-un alt autovehicul oprit în faţa acestuia, condus de un bărbat de 29 ani, din comuna Piscu.

”În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului auto şi a unui copil de 2 ani, din prima maşină, precum şi a femeii din cea de-a doua”, a declarat Crina Dragu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Cel de-al treilea accident a avut loc în jurul orei 12.20, pe bulevardul Oţelarilor. Un bărbat de 30 ani, din Galaţi, a condus autoturismul dinspre bulevardul Galaţi şi, ajungînd la intersecţia cu strada Brăilei, a virat spre dreapta, pe culoarea verde intermitent a semaforului şi a acroşat o femeie de 62 ani care se angajase în traversarea străzii pe marcaj pietonal, în fugă.

Accidentul rutier înregistrat în comuna Independenţa a avut loc în jurul orei 19.30, în el fiind implicaţi conducătorul unui autoturism, în vârstă de 32 ani, din Galaţi şi un pieton, un bărbat de 61 ani, din comuna Independenţa. Autoturismul care circula pe DN 25 a accidentat un bărbat care se angajase în traversarea drumului prin loc nepermis, fără să se asigure.

În toate cele patru cazuri, poliţiştii au deschis dosare penale pentru vătămare corporală din culpă. Un alt accident rutier a avut loc şi pe 13 decembrie, în municipiul Tecuci. Un autoturism condus de un bărbat de 27 ani, din judeţul Botoşani, circulând pe strada Elena Doamna, nu a acordat prioritate în intersecţia cu strada Tudor Pamfile, unei autoutilitare conduse de un bărbat de 29 ani, din judeţul Sălaj, intrând în coliziune cu acesta.

În urma impactului a rezultat rănirea şoferului autoturismului, şi în acest caz fiind deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările