Chirurg condamnat la închisoare pentru luare de mită. I-a cerut bani unei paciente ca să-i falsifice fişa de externare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Neculiseanu Foto: Facebook/pagina personală
Alexandru Neculiseanu Foto: Facebook/pagina personală

Medicul a fost prins în flagrant când primea bani de la o pacientă pentru menţiunile pe care urma să le facă în fişa de externare a acesteia, ce i-ar fi permis să nu mai plătească taxa de spitalizare.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv, pe 6 mai, pe medicul chirurg Alexandru Neculiseanu la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pentru luare de mită.

Alexandru Neculiseanu activează ca medic primar la secţia de Chirurgie a Spitalului Municipal ”Anton Cincu” din Tecuci, iar pe 20 octombrie 2017 i-a cerut unei paciente 500 de lei pentru a-i întocmi documentele de externare în aşa fel încât să nu mai plătească taxa de spitalizare. 

Femeia a sunat la Linia Telverde Anticorupţie 0800.806.806, iar după trei ore ofiţerii de la Direcţia Generală Anticorupţie din Galaţi au ajuns la Tecuci şi au organizat un flagrant, medicul fiind prins în timp ce încasa banii.

”Ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au prins în flagrant un medic din cadrul Spitalului Municipal din Tecuci în timp ce primea cu titlu de mită suma de 500 lei de la o persoană denunţătoare. Din cercetări a rezultat faptul că medicul i-a precizat denunţătoarei că suma de bani solicitată reprezintă o “atenţie” pentru menţiunile pe care le-a făcut în fişa de internare şi în baza cărora aceasta nu va fi nevoită să plătească taxa de spitalizare”, au precizat reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie Galaţi.

„Lucrează de circa 10 ani aici şi este medic chirurg. Noi avem în total patru medici la Secţia de Chirurgie, iar dacă nu mai avea dreptul de a profesa, vă daţi seama că rămâneam cu trei medici şi trebuia să suspendăm linia de gardă, pentru că trebuie minim trei medici. El nu mi-a putut spune ce s-a întâmplat, fiind sub anchetă. Femeia care a făcut denunţul am înţeles că a stat doar 2-3 zile în spital, nu a stat prea mult. Aşteptăm să primim şi o comunicare oficială de la DGA privind acest caz, urmând să fie demarată şi o anchetă internă”, a declarat la acel moment Claudiu Zara, managerul spitalului ”Anton Cincu” din Tecuci. 

Judecătorii i-au interzis medicului să îşi exercite profesia pentru o perioadă de un an, obligându-l să presteze 80 de zile de muncă neremunerată în cadrul Colegiului Naţional „Spiru Haret” sau a Colegiului Naţional „Calistrat Hogaş” din Tecuci.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite