„Chiriţa se întoarce” într-o adaptare modernă şi surprinzătoare, joi, la Galaţi

„Chiriţa se întoarce” într-o adaptare modernă şi surprinzătoare, joi, la Galaţi

Imagine din spectacolul trupei Şapte FOTO Lucian Marin

Spectacolul este realizat de teatrul muzical independent „Şapte” şi este găzduit de scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Galaţi. Reprezentaţia începe la ora 19,00, iar preţul unui bilet este de 25 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Teatrul Muzical „Şapte” din Galaţi prezintă joi, 16 mai, de la ora 19,00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, o nouă producţie proprie: comedia muzicală „Chiriţa se întoarce”.

Este vorba despre o montare clasică, dar cu tuşe moderne. Textul e o adaptare inedită după binecunoscutele piese ale lui Vasile Alecsandri, ia hohotele de râs cu siguranţă nu se vor lăsa aşteptate. Cu muzică de asemenea originală (Sorin Oancea), spectacolul propune şi o intrigă nouă: întoarsă de la Paris, Chiriţa vrea să-şi vadă pus în practică visul ca Bârzoi să fie deputat.

„Interesante sunt şi cele două travestiuri. Geanina Sion aduce pe scenă un veritabil Guliţă al zilelor noastre, băiatul de bani gata. Vlad Ajder (ziaristul Clevetici deghizat în fată în casă şi în Musiu Charles) dă o adevărată lecţie de virtuozitate din punct de vedere actoricesc, prin verva şi comicul interpretării. Indiferent de montare, rămâne întotdeauna surprinzătoare asemănarea dintre cele două perioade – cea în care a trăit Alecsandri şi cea a zilelor noastre: tipologia personajelor e aceeaşi”, declară regizoarea Isabela Oancea, care semnează adaptarea scenariului şi o interpretează pe Chiriţa în toată splendoarea sa.  

Alături de Luminiţa Vologa (Calipsâţa) şi de Mihai Păun (Grigore Bârzoi), îi puteţi admira pe actorii Teatrului Muzical „Şapte” într-un spectacol de mai bine de o oră, unde moravurile de ieri şi de azi sunt puse zeflemitor pe tapet. Preţul unui bilet este de 25 de lei.

Teatrul Muzical „Şapte” este singura companie privată de teatru din Galaţi, formată din profesionişti cu experienţă în domeniu (actori, regizori, coregrafi, balerini). Cu peste 8 ani de activitate şi cu un repertoriu bogat şi divers, prezentat pe scene din Galaţi şi din ţară, compania de teatru are ca misiune crearea unei alternative culturale de calitate pentru iubitorii de teatru de toate vârstele. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: